Politika

Milaković: Podrška prijedlogu da Banjaluka slavi 21. novembar

Odbornici Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka pozdravljaju prijedlog izmjene i dopune Statuta grada Banjaluka, kojim se kao novi praznik grada uvodi 21. novembar, Dan oslobođenja Banjaluke u Prvom svjetskom ratu.

Ova odluka će se pred odbornicima naći na predstojećem skupštinskom zasjedanju kao tačka 2. dnevnog reda, a potpredsjednik Skupštine grada Milan Milaković ističe da se radi o inicijativi koja ima veliku podršku Banjalučana.

– Njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova je nešto na čemu Banjaluka i Republika Srpska treba da insistiraju. Ovo je jedan od pravih koraka u tom smjeru i svakako će imati podršku i odbornika i građana. Treba znati da je taj datum s pravom dugo bio jedan od najsvečanijih gradskih praznika koji je u godinama između dva rata opominjao i podsjećao na vrijednost slobode i borbe za slobodu. Banjaluka treba ponovo da obilježava 21. novembar i ponovo da slavi oslobodioce, a vjerujem da ćemo već za 101. godišnjicu oslobođenja biti u prilici da zajedno obilježavamo jedan veliki praznik koji je decenijama nepravedno zapostavljan – kaže Milan Milaković.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!