Sport

Sijevale šake na NBA parketima: Potukli se Ibaka i Kris VIDEO

 

Košarkaši Kavalirsa pobijedili su u Klivlendu ekipu Toronto Reptorsa rezultatom 126:101, a koliko je neočekivani poraz pogodio gostujuće igrače pokazuje i reakcija Serža Ibake u posljednjim trenucima treće četvrtine.

Loading...

Naime, španski reprezentativac je nakon duela s Markeseom Krisom završio na parketu, a potom je krenuo i fizički da se obračuna s igračem Kavsa.

Došlo je do guranja, a na usporenom snimku se vidi da je Kris šakom zakačio Ibaku po glavi te da mu krilni košarkaš Toronta nije uspio vratiti istom mjerom.

https://twitter.com/SportsCenter/status/1105272941368012800

Sudije su naravno ratoborne igrače poslali u svlačionicu, a sasvim sigurno je da Krisa i Ibaku očekuju suspenzija i novčane kazne.

Podsjetimo, košarkaš Reptorsa se treći put ove sezone fizički obračunavao s protivnicima i zbog ponovljenog prekršaja vjerovatno će odmarati od tri do pet utakmica. Cijena za svaki propušteni meč bi bila 149.000 dolara.

Inače, najbolji igrač utakmice bio je ruki Kolin Sekston s 28 postignutih poena i pet asistencija, a podršku je imao u Čediju Osmanu koji je imao 19 poena te po sedam skokova i asistencija. Kod poražene ekipe najbolji je bio Kavaj Leonard koji je imao 25 poena i devet skokova.

Reptorsi su drugi na Istočnoj konferenciji sa 48 pobjeda i 20 poraza, dok su Kavalirsi tek na 14. mjestu s omjerom 17-50.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!