Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Slijedi uništavanje glodara u kanalizacijama

Banjaluka – Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika, odnosno nešto viših temperatura, počelo je i uništavanje glodara na području grada. Tako već desetak dana radnici preduzeća “Eko-bel” sprovode deratizaciju, a proteklog vikenda ovom akcijom bile su obuhvaćene zelene površine, odnosno parkovi i travnjaci.

– U prvoj fazi uništavanja glodara akcenat je, pored zelenih površina, stavljen i na deratizaciju socijalnih i zdravstvenih ustanova, kao i školskih i predškolskih objekata – kazali su u preduzeću “Eko-bel”.

Pored uništavanja odraslih jedinki, cilj je suzbiti i njihovo razmnožavanje.

Deratizacija će biti sprovedena u svim subjektima koji se finansiraju iz gradske kase.

– Otrovi za glodare već su postavljeni u naseljima Borik, Centar jedan, Centar dva, Starčevica i Lazarevo. Deratizacija je izvršena i u dijelu prigradskih naselja, uglavnom uz vodotoke – kazali su u preduzeću “Eko bel” i dodali da će se u narednom periodu pristupiti uništavanju glodara u halama preduzeća, kao i u kanalizacionoj mreži.

Građani pozdravljaju pomenute aktivnosti.

– Dobro je poznato da je kanalizaciona mreža glavno stanište pacova, koji su opasni po ljude jer mogu da prenesu razne bolesti i zato treba posebno dobro odraditi deratizaciju u tom području. Pored glodara, nadam se da će se gradske vlasti potruditi da  bude urađeno i zaprašivanje komaraca, koji su, pored toga što su velika napast, takođe postali prenosnici bolesti – kaže stanovnica naselja Dolac Jasmina Musić. 

 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button