Sport

Borac dočekuje Hercegovce: “Ne plašimo se Širokog”

Ova utakmica mora da bude povratak Borca na veliku scenu. Ne plašimo se Širokog Brijega, rekao je Darko Vojvodić, trener Banjalučana, pred današnji (18 časova) revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv člana BHT Premijer lige BiH.

Prvi meč na “Pecari” završen je pobjedom Širokog 2:1 iako je Borac došao u vođstvo. Ovaj rezultat dovoljan je da u taboru Banjalučana budu optimisti pred revanš.

“Ova utakmica je veoma bitna za nas. Kada imate povoljan rezultat protiv jedne od najboljih ekipa u BiH, onda vam šanse za prolaz rastu. Apsolutno se ne plašimo Širokog. Šanse za prolaz su nam podjednake. U krizi su, bili smo i mi i niko nas ništa nije pitao. Njihova kriza me ne interesuje i lično bih volio da potraje i nakon ovog meča. Ova utakmica mora da bude povratak Borca na veliku scenu. Poginućemo svi, ako to uradimo, nije bitno da li ćemo proći ili nećemo”, izjavio je Vojvodić, koji je istakao da se nada da će tim imati i podršku sa tribina.

Trener Borca u ovom susretu može da računa na sve igrače osim Nemanje Lekanića i Almedina Ziljkića, koji su ove sezone igrali u Kupu BiH za Slogu iz Gonjeg Crnjelova, odnosno Tuzla siti.

“Da mogu da računam i na njih, rekao bih vam da ćemo sigurno proći, ovako nam ostaje da se borimo. Uz pomoć navijača i uz ovu pozitivnu energiju, nadam se da ćemo biti ne samo polufinalisti, nego da ćemo biti u finalu”, jasan je Vojvodić.

Napad Borca u ovom meču predvodiće iskusni Saša Kajkut, koji će sigurno biti najveća prijetnja po gol gostiju.

“Bilo ko da dođe, pa ni Široki, neće biti favoriti protiv nas, nego smo to mi. Gradski stadion je teško osvojiva tvrđava i to ćemo pokazati na terenu”, kazao je Kajkut.

Optimizmom pred današnji meč zrače i u taboru Širokog Brijega, te ističu da će u Banjaluci napraviti korak bliže osvajanju Kupa BiH.

“Svjesni smo važnosti utakmice u Banjaluci. Iako imamo prednost iz prvog susreta, u uzvratu ćemo od prve minute krenuti po pobjedu. Ta utakmica nam može puno donijeti. Osvajanje Kupa nam je možda jedina opcija za izlazak u Europu. Vjerujem kako ćemo od danas biti korak bliže osvajanju Kupa BiH. Idemo po pobjedu”, poručio je Ivan Enin, fudbaler Širokog Brijega.

Stojan Vranješ se ove zime vratio u tabor Borca i odmah je zadužio kapitensku traku. Vođa na terenu bi trebalo da bude i danas u revanš meču četvrtfinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

“Imamo veće šanse za prolaz nego što smo imali prije prve utakmice. Neki su nas potcijenili, a mi vjerujemo u sebe i na terenu treba da pokažemo da možemo da prođemo u polufinale. Nijedna utakmica nije lagana, ali na našem terenu se mi pitamo”, rekao Vranješ.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!