Privreda

Đokić: Za oblast energetike 11,5 milijardi KM

BANJALUKA – Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Strategijom razvoja energetike do 2035. godine predviđeno da u ovu oblast u Srpskoj bude investirano 11,5 milijardi KM, navodeći da su do sada uložene oko dvije milijarde KM.

Loading...

Đokić je, u završnoj riječi u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o izmjenama zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, istakao da je energetika najvažniji razvojni prioritet u Srpskoj, uz izgradnju saobraćajne infrastrukture, prije svega auto-puteva.

On je rekao da se ovim prijedlogom zakona za 100 megavata smanjuje planirani obim podsticaja proizvodnje električne energije iz vjetra.

Tokom skupštinske rasprave, poslanik SP-a Maksim Skoko rekao je da Klub poslanika ove partije podržava donošenje ovog prijedloga zakona jer energetika predstavlja zamajac privrednog razvoja Republike Srpske i mogućnost za otvaranje velikog broja radnih mjesta.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da Republika Srpska nema dokument o upravljanju svojim prirodnim bogatstvima rijekama i šumama.

Stanivuković je rekao da mu nije jasno zašto je neko ranije donio zakone o podsticanju vjetroelektrana u Republici Srpskoj kada se ovim prijedlogom zakona to ograničava.

Poslanik SDS-a Zoran Vidić smatra da dodjela koncesija za proizvodnju električne energije treba da bude transparentnija.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, kojim se ograničava rast naknade za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!