Društvo

Doboj: Posljednje pripreme za početak radova na novoj bolnici

Mašine, elekričari i građevinci su na terenu. Ni kiša ih ne spriječava da obave posljednje pripreme za početak radova na novoj bolnici. Do četvrtka sve treba da bude spremno, pa u kabanicama, ali sa elanom vrijedno rade.

Loading...

“Ograđujemo ogradu za bolnicu, za gradilište bolnice. Ne smeta nama ni vrela kiša”, kaže radnik Goran Stevanović.

“Poslovi idu, teku sve po planu, mi radimo ništa nam ne smeta”, vedro će radnik Radivoje Tubić.

U sve se uvjerio i prvi čovjek grada. Pripreme i dolazak zvaničnika na početak radova su, kaže, dokaz da je kapitalni projekat za Doboj na pragu.

“Projekat je izvjestan, počinje, kamen temeljac će biti postavljen i u što kraćem roku, a rok je tri godine, da se izgradi bolnica”, rekao je Boris Jerinić, novoizabrani gradonačelnik Doboja.

Gradiće je konzorcijum dvije kineske firme, uz lokalne podizvođače koštaće više od 88 miliona maraka.

Projektovana površina nove bolnice je 28.000 kvadratnih metara. Biće druga po veličini u Republici Srpskoj. Imaće sve službe smještene na jednom mjestu i novu opremu. Pružaće usluge za oko 250.000 osiguranika dobojske regije. 

Početku gradnje nove bolnice moći će da prisutvuju i građani, a ceremonija je zakazana za četvrtak u 13 časova. Na polaganje kamena temeljca između ostalih dolaze i kineski ambasador, predsjedavajući bh. Predsjedništva, predsjednica i premijer Srpske. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!