Sport

Maestralni Ronaldo eliminisao Atletiko, Siti deklasirao Šalke

Fudbaleri Juventusa pobijedili su Atletiko Madrid rezultatom 3:0, u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Loading...

Izabranici Masimilijana Alegrija odigrali su fantastičan meč i zasluženo su se plasirali u četvrtfinale elitnog fudbalskog takmičenja.

“Stara dama” imala je veliki zaostatak, pošto je u Madridu poražena sa 2:0, međutim uspjela je da se izdigne iz teške situacije.

Apsolutni heroj Juventusa bio je Kristijano Ronaldo koji je strijelac bio u 27, 48. i 86. minutu, odnosno postigao je osmi het-trik u Ligi šampiona. 

Portugalac je dva puta glavom savladao Oblaka, dok je treći postigao sa bijele tačke. 

Atletiko Madrid odigrao je veoma slab meč, reklo bi se očajno i poslije ovakve partije nisu zaslužili da se nađu u četvrtfinalu. 

Juventus je od starta meča dominirao i tokom svih devedeset minuta držali su jedan te isti ritam. Ronaldo je još jednom pokazao klasu i sa tri gola presudio Madriđanina.

Kako su napadi Juventusa bili sve učestaliji, bilo je logično da padne i gol. Bernardeski je u 27. minutu sjajno centrirao, a Ronaldo je nadskočio Godina i savladao Oblaka. 

Ovo je dalo veliki vjetar u leđa domaćim fudbalerima, koji ipak nisu uspjeli da postignu još jedan gol do kraja poluvremena. Ipak, odmah na startu Portugalac je ponovo zasijao. 

Dobro je šutirao glavom, Oblak je zakasnio i gol je priznat. Lopta je prošla kroz gol taman toliko da sudija Bjorn Kujpers pokaže na centar. Navijači i fudbaleri su bilo u još većem naletu i treći gol je stigao u završnici. 

Ponovo je Bernardeskl bio u glavnoj ulozi, a Ronaldo realizator. Korea je oborio Italijana u kaznenom prostoru, Ronaldo je preuzeo odgovornost i savladao Ščesnog. Do kraja susreta nije bilo golova i Juventus je eliminisao Atletiko. 

Mančester siti je u četvrtfinalu Lige šampiona. Šampion Engleske je u revanšu nanop pravu katastrofu Šalkeu – 7:0!

Bila je to još jedna nestvarno dobra partija izabranika Pepa Gvardiole koji su pokazali svu snagu u prvih 45 minuta kada su prebrinuli sve brige oko plasmana među osam najboljih u elitnom takmičenju. Ujedno bio je to i rekordan trijumf „građana“ na njihovom terenu u evečevima, svakako nešto što će se dugo pamtiti.

Siti je ionako ima prednost iz prvog susreta u Gelzenkirhenu (3:2), ali bez obzira na tu činjenicu i to što je Gvardiola pomalo izmiješao karte, zadatak je odrađen profesionalno u u pravom šampionskom maniru. 

U prvih pola sata Siti je imao posed, ali svega jednu priliku, da bi u rasponu od 35. do 42. minuta uslijedila prava kanonada i sve je brzo bilo riješeno. 

Prvo je u 33. minutu doduđen penal za „građane“. Džefri Bruma je oborio u duelu za loptu Bernarda Silvu, sudija Klemon Turpan je pokazao na 11 metara, a Aguero je bio siguran izvođač – 1:0. 

Samo tri minuta kasnije, Rahim Sterling je primio loptu na desnoj strani, upšetao se do korner linije, proigrao Aguera koji je kroz noge Ralfa Farmana poslao loptu u mrežu Šalkea. Pogledao je sudija VAR snimak, čekalo se više od dva minuta na potvrdu gola, ali sve je bilo čisto i to je bilo 2:0. 

U 42. minutu, Liroj Sane je dobio loptu u kaznenom prostoru Šalkea, iskosa sa lijeve strane šutirao je sa desetak metara, oštro i precizno i mreža gostiju se ponovo zatresla. 

Time je sav posao bio završen, ostalo je bilo samo da “odrade” drugo poluvrijeme.

Ipak, nije domaćin ni u drugom poluvremenu želio da stane sa napadima. Tako je u 56. minutu na pas Sanea, Rahim Sterling postigao gol za 4:0. 

Samo koji minut prije toga poništen je gol Sanea, opet je VAR bio u fokusu, ali moguće je da je napravljena greška. Svejedno, nije to mijenjalo ništa na terenu, jer je Siti odavno obezbedio veliku prednost. 

U 71. minutu, u strelce se upisao i Bernardo Silva, krunisao je dobru akciju „građana“ udarcem sa desetak metara i tako je bilo jasno da će Nijemci doživjeti pravu katastrofu. 

Sve je bilo još gore po njih kada je na asistenciju Sanea, tinejdžer Fil Foden postigao svoj prvi gol u evro mečevima. Zaobišao je Farmana i pogodio sa pet metara za ogromnih 6:0. 

Ali šta reći, kada je Siti u 85. minutu uspio još jednom, sedmi put da savlada protivničkog golmana. Na dodavanje Bernarda Silve, Žezus je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji lijevi ugao za konačnih 7:0.a

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!