Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Seksi dilerkama droge osam godina robije

Viši sud u Čačku osudio je Svetlanu Popadić (47) iz Lopaša kod Požege i Nenada Stojanovića iz Valjeva (40) na po pet godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, dok je Svetlanina ćerka Ana (25), pod istom optužbom, dobila tri godine robije.

Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg vjeroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića (44) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od pet hiljada evra.

Utvrđeno je i da je Zoran Marinković angažovao sveštenika Milana Jordovića (42) da obavi ovaj posao. Oni su bili poznanici od ranije.

Prema dogovoru, kako je utvrdio sud, Svetlana je u Požegi svešteniku predala vozilo “folksvagen pasat”, takođe im je obećala da ne mogu biti otkriveni, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu i tokom puta i utovara.

Ta veza bio je osuđeni Nenad Stojanović. On ih je čekao na Kosovu, u mestu Leška, a zatim ih odveo do motela u Zvečanu, gde ih je ostavio na nekoliko sati, uzevši vozilo. Kada se vratio obavestio ih je da je roba ubačena u bunker.

Iste večeri, 27.februara prošle godine, policija je zaustavila vozilo i našla u bunkeru ispod sjedišta 52 paketa marihuane, ukupne težine 24.172 grama.

Marinković i Jordović će po nagodbi sa tužilaštvom biti u kućnom pritvoru.

Svetlana je prije više od osam mjeseci bila uhapšena zajedno sa D. B. (36) iz Požege, pošto je granična policija na prelazu Horgoš u njihovom automobilu pronašla 30 kilograma “skanka”. Ona je, međutim, ubrzo puštena iz pritvora, jer je D. B. tada svu odgovornost preuzeo na sebe.

Inače, kod majke i ćerke, tj. u njihovom stanu, policija je tokom istrage pronašla 1.035 američkih dolara, 280 evra, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertibilnih maraka i 40 švedskih kruna, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika.

Zanimljivije je međutim da je od njih zaplijenjeno šest automobila, a da su u njima specijalno bili napravljeni bunkeri za transport droge.
 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button