Politika

Šolaja: Potrebni različite kriterijumi o broju zaposlenih

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja smatra da bi trebalo utvrditi različite kriterijume o broju zaposlenih u gradovima i u opštinama Republike Srpske.

Loading...

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, Šolaja je rekla da se ne mogu gradovi Banjaluka i Trebinje porediti u pogledu broja zaposlenih radnika sa nekim drugim lokalnim zajednicama. 

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić predložio je da bude uveden veto na zapošljavanje u lokalnim zajednicama, te da se u njima prirodnim putem smanji broj zaposlenih. 

Stanić je rekao da u Republici Srpskoj trenutno ima 1.500 viška zaposlenih radnika u lokalnim zajednicama za čije plate se na godišnjem nivou izdvaja 27 miliona KM, a na četvorogodišnjem 100 miliona KM. 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da ne podržava da bude otpušten veliki broj ljudi zaposlenih u lokalnim zajednicama, ali da višak zaposlenih treba preraspodijeliti u zapošljavanje u realni sektor Republike Srpske. 

Replicirajući Stanivukoviću, poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da grad Banjaluka ima poslovnu zonu sa 1.000 zaposlenih radnika i 14 poslovnih subjekata. 

“Banjaluka je najdinamičnija lokalna zajednica u Republici Srpskoj i BiH u kojoj se pokreću najveći infrastrukturni projekti”, istakao je Mazalica.
 

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!