Društvo

Stevanović: Srpskoj treba zakon o vantjelesnoj oplodnji

Šef Kluba poslanika Demokratskog saveza /Demos/ u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović smatra da u Srpskoj treba da bude donesen zakon o vantjelesnoj oplodnji i da pravna praznina u ovoj oblasti omogućava razne zloupotrebe.

– Kada bi zakonski uredili ovu oblast, bila bi obezbijeđena zaštita prava parova, ali i olakšan proces liječenja, inspekcijski nadzor klinika i način finansiranja postupka – rekla je Srni Stevanovićeva, koja je i zamjenik predsjednika Demosa.

Loading...

Prema njenim riječima, sve zemlje u Evropi i okruženju, pa i Federacija BiH, imaju ovaj zakon, pa bi trebalo da on bude donesen i u Republici Srpskoj.

Ona je navela da, prema nezvaničnim informacijama, u BiH ima više od 50.000 ljudi koji ne mogu da dobiju potomstvo, dodajući da, nažalost, postoji siva zona koja omogućava zloupotrebu položaja tih ljudi.

– Treba naglasiti i to da su za mnoge porodice i bračne parove troškovi vantjelesne oplodnje veliki i da je usvajanje ovog zakona prijeko potrebno – naglasila je Stevanovićeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!