Politika

Kovačević: BiH nema Dan državnosti – ukloniti zastavu sa ljiljanima iz Predsjedništva BiH

BiH nema dan državnosti, a oni koji slave taj navodni praznik najbolje su pokazali šta misle o Srbima i Republici Srpskoj kada su pod okriljem noći iz zgrade Predsjedništva BiH uklonili zastavu Republike Srpske, čime je političko Sarajevo jasno poručilo da su Srpska i svi njeni građani apsolutno nepoželjni u njihovoj zamišljenoj, a srećom nepostojećoj, BiH, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Želim ovom prilikom da podsjetim one koji su se usudili da na takav način tretiraju zvaničnu, zakonsku i ustavnu zastavu Republike Srpske, jednog od sastavnih i konstitutivnih dijelova BiH, da je, za razliku od takozvane Republike BiH koja je dejtonskim sporazumom prestala postojati, Republika Srpska u Dejtonu stekla i međunarodnu potvrdu”, istakao je Kovačević u izjavi za Srnu.

S obzirom na to, kaže Kovačević, da je javnosti poznato da se u kabinetu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nalazi zastava nepostojeće takozvane Republike BiH, a koja za srpski narod u BiH i sve građane Republike Srpske predstavlja simbol pod kojim je započet rat i pod kojim su izvršeni brojni ratni zločini, SNSD će zahtjevati njeno hitno uklanjanje, jer je nedopustivo da se u bilo kojoj prostoriji zajedničkih institucija nalaze nezakoniti i uvredljivi simboli.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!