Društvo

Protestna šetnja “Pravda za Dženana, Davida i našu djecu”: Ubice dovesti pred lice pravde

Nekoliko stotina Sarajlija okupilo se večeras u parku ispred BBI centra i poslalo podršku roditeljima ubijenog Dženana Memića.

Kako su nam kazali neki sugrađani, ovim žele pružiti podršku porodici Memić i apel nadležnima da što brže rasvijetle ubistvo nesretnog mladića.

Loading...

Okupljenima se obratio Muriz Memić, otac ubijenog mladića, koji nam je kazao da želi da se otvori valjana istraga i da u njoj bude kao nadzor neko iz EU i da u istrazi učestvuje advokat Ifet Feraget.

– Tek ću tada vjerovati u rad tužilaštva, Suda i ostalih institucija, jer je sve jasno, sve se zna. Dženan je ubijen, zna se kako je ubijen i ko ga je ubio. Nećete mi vjerovati poslije tri ili četiri hiljade dokumenta koje imam, prije sedam dana se još jedan pojavi, gdje jasno piše da je Hamza Žujo utvrdio da povrede nisu nastale u nesreći, već da je Dženan udaren tupim predmetom – kazao je Muriz Memić.

Foto: Avaz.ba

Osvrnuo se i na izjave Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, koji su rekli da nisu znali kakvo je stanje u pravosuđu i rekao da ako ga oni ne znaju, ko ga onda zna.

– Prije godinu i po sam bio kod Bakira Izetbegovića i nije prstom maknuo. Ne mogu me lagati. Idem do kraja i doći ću do kraja. Istinu znam, samo hoću pravdu. Tražit ću je na ulici, ako ne mogu u sudnici – kazao je Muriz.

Muriz Memić je po dolasku kod Sebilja još jednom kazao da na miran i dostojanstven način traži pravdu za svu našu djecu.

– Neka vidi cijeli svijet kako se traži pravda u Sarajevu, neka vide turisti. Zaštitnici Bošnjaka, kao lafo ne znaju šta se desilo. Ubili ste mi Dženana, a sada pokušavate ubiti i mene. Narod vas je stvorio, narod vas može i uništiti. Hvala svakom građaninu koji je došao i pružio podršku Davoru Dragičeviću i meni. Mene i Davora je ujedinila nevolja, ubili su nam djecu. Ubijena su još mnoga djeca, a istina se ne zna.

Izvor
Avaz
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!