Privreda

Doboj: Potpisan ugovor od 88,5 miliona KM za izgradnju nove bolnice

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktor kompanije “Čajna sinofarm internešnel korporejšn” Li Kan potpisali su danas ugovor o izgradnji i opremanju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a.

Rok izgradnje bolnice prema principu “Ključ u ruke” je 36 mjeseci.

Potpisivanju ugovora u Doboju prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kineski ambasador u BiH Đi Ping, gradonačelnik Doboja Boris Јerinić i direktor Bolnice Sveti apostol Luka Mladen Gajić.

Nakon potpisivanja ugovora predviđeno je svečano polaganje kamena temeljca povodom početka realizacije projekta, koje se održava na lokaciji u Ulici Nikole Tesle.

Prema idejnom projektu, nova bolnica je koncipirana u jednom, monolitnom objektu, koji je jasno funkcionalno podijeljen po spratovima, prizemljem sa šest spratova, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Osim centralnog objekta, predviđena je izgradnja i tehničkog objekta.

Zbog poplave iz 2014. godine, koja je zadesila Doboj, u ovom idejnom projektu je predviđeno izdizanje temeljne postojećeg terena za 80 centimetara iznad površine.

Novi objekti bolnice su proračunati kao energetski efikasni. Sva odjeljenja i službe bolnice su projektovana u skladu sa evropskim standardima, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice.

Nova bolnica je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije Republike Srpske, te Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona u Federaciji BiH.

Raspolagaće sa ukupno 468 kreveta, imaće glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, urgentni blok sa operacionom salom, dijagnostički centar sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, onkološku dnevnu bolnicu i drugo.

Projektovani su odvojeni ulazi za pacijente i osoblje i ulaz u urgentni blok.

Nakon izgradnje nove Bolnice u Bijeljini, potpuno rekonstruisanog i izgrađenog Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, novoizgrađene i potpuno opremljene Bolnice u Istočnom Sarajevu, kreće se u realizaciju projekta nove Bolnice u Doboju.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!