Sport

Klop: Liverpul se vratio u evropsku elitu

Jirgen Klop, menadžer Liverpula, nakon sinoćnjeg trijumfa u Minhenu protiv Bajerna bio je izuzetno sretan, jer smatra da se plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona njegov klub definitivno vratio u evropsku elitu.

Loading...

Sa dva gola Saido Manea i jednim Virgila van Dijka “redsi“ su slavili sa 3:1, što im je nakon 0:0 na Enfildu bilo dovoljno za prolazak dalje. Jedini gol za Bajern postigao je Džoel Matip, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

“Drugo poluvrijeme smo odigralo veoma zrelo. U trenucima kada smo počeli igrati fudbal odmah smo uništili Bajernovu organizaciju. Bila je to apsolutno zaslužena pobjeda“, rekao je Klop.

Prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona u četvrtfinalu čeka težak protivnik, jer je u igri za trofej ostalo odabrano društvo. No, Klopa ne brine ime narednog rivala.

“Koga god dobijemo za protivnika, to ćemo prihvatiti. Momci vole ovo takmičenje, zaista uživaju u tim trenucima. Naš stav je bio izvanredan. Tri ofanzivna igrača su bila sjajna, a momci koji su dolazili iz drugog plana su mnogo pomogli. Protiv Bajerna smo grb Liverpula vratili u društvo najvišeg nivoa evropskog fudbala“, istakao je njemački trener.

Osim “redsa” u četvrtfinale Lige šampiona plasirala su se još čak tri engleska kluba Mančester junajted, Totenhem Hotspur i Mančester Siti. Osim njih, tu su još Barselona, Juventus, Ajaks i Porto.

Žrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige šampiona održaće se u petak u Nionu sa početkom u 12 sati. Prve utakmice četvrtfinala igraće se 9. i 10. aprila, a revanši sedam dana kasnije.

Finale ovosezonskog izdanja igraće se 1. juna na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!