Sport

Liverpul eliminisao Bajern, Barsa deklasirala Lion!

Fudbaleri Liverpula plasirali su u četvrtfinale, pošto su ukupnim rezultatom 3:1 eliminisali minhenski Bajern.

Loading...

Izabranici Jirgena Klopa pobijedili su Bavarce na njihovom terenu sa 3:1 i potpuno zasluženo su prošli u narednu fazu takmičenja.

Golove za “Redse” postigli su Sadio Mane u 26. i 84. minutu, i Virdžil Van Dajk u 68, dok je Bajern do pogotka došao zahvaljujući autogolu Džoela Matipa u 39.

Njemački čuvar Nojer mreže pogrešio je u 26. minutu, Mane je to iskoristio, prevario ga i time donio prednost Liverpulu. 

Pošto se prvi meč završio 0:0, ovo je značilo da Bajern mora da napada i postigne makar dva gola, ako hoće u četvrtfinale. Krenuli su nešto žustrije domaći fudbaleri i krajem poluvremena im se to isplatilo. 

Gnabri je snažno šutirao, lopta je pogodila u stopalo Matipa i minhenski klub došao je do izjednačenja. Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu.

Znalo se da je Bajernu potreban pogodak i svi su mislili da će zbog toga ući veoma motivisano i odlučno u nastavak duela. Međutim, to se nije desilo. 

Mihenski klub igrao je kao da je zadovoljan sa rezultatom 1:1, nije viđena nikakva inicijativa i Liverpul je znao kako to da kazni. 

Prvo je Van Dajk nebeskim skokom savladao Nojera, a potom je Mane, drugim pogotkom na meču, zapečatio sudbinu Bajerna. 

Niko Kovač, trener Bajerna, nije uspio na pravi način da spremi ekipi i može se reći da ga je Jirgen Klop nadmudrio, i ne samo to, već mu je i održao lekciju. 

Fudbaleri Barselone očekivano su savladali Lion 5:1 (2:0) i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

Opet je blistao Lionel Mesi koji je bio dvostruki strijelac i dvostruki asistent na Kamp Nou.

Barsa je krenula silovito i već na poluvremenu stekla osjetnu prednost.

Katalonci su poveli u 18. minutu maestralnim pogotkom Mesija sa 11 metara, nakon što je Denajer oborio Suareza. 

Desetak minuta kasnije Suarez sjajno reaguje nakon dodavanja Rakitića, vara defanzivce Liona i golmana Lopeša, te servira Kutinju zicer koji ovaj ne propušta. 

Lion kreće ofanzivno u drugom poluvremenu, pritiska odbranu Barselone i to se isplatilo gostima. 

Pola sata prije kraja poslije jednog prekida i gužve u petercu, Luka Tusar trese mrežu Barselone i vraća neizvjesnost u meč. 

Francuzi koriste momentum i vrše žestok pritisak na odbranu Barse, ali ne uspijevaju konkretno da zaprijete Ter Štegenu. 

Nakon što su se oporavili od šoka, Katalonci pojačavaju ritam i u režiji Mesija nokautiraju Francuze u posljednjih 12 minuta. 

Prvo je Mesi promiješao odbranu Liona i drugim golom “ovjerio” pobjedu, a potom je u kontranapadima poslao dvije sjajne asistencije za Đerara Pikea i Osmana Dembelea za konačnih 5:1. 

Ponovila se istorija jer je Lion i prije deset godina u istoj fazi LŠ nakon remija u prvom meču kod kuće primio pet golova na Kamp Nou (5:2). 

Žrijeb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je u petak od 12 časova. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!