Hronika

Sarajlija zgrtao pare na glasnicima koje nije smio prodavati

BANJALUKA – Potvrđena je optužnica protiv Sarajlije Aleksandra Veselinovića (38), direktora sarajevske firme “S-list”, koja ga tereti da je, iako nije imao ovlaštenje za prodaju službenih glasnika, te dokumente prodao brojim institucijama i preduzećima u RS.

Loading...

Terete ga za zloupotrebu ovlaštenja u privredi, kojom je, kako se zaključuje, svom preduzeću “ugrabio” 8.330 maraka.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Sarajlija je optužen da je pravio više narudžbenica i otpremnica po kojima firme naručuju “Službeni glasnik RS”, “Službeni glasnik BiH” i “Službene novine FBiH”.

“Narudžbenice i otpremnice pravio je iako je znao da ih preduzeća nikada nisu naručila te je na osnovu tako sačinjenih narudžbenica s neistinitom sadržinom napravio i fakture”, navedeno je u optužnici.

Sudeći po optužnici, neke institucije i preduzeća su potom platili službene glasnike, dok je bilo i onih koji to nisu učinili.

“Optuženi je 27. oktobra 2014. godine napravio narudžbenicu i otpremnicu na ime naručioca, jednog banjalučkog fakulteta, na iznos od 780 KM, a fakultet je potom platio 912,60 KM”, navodi se u optužnici.

Zanimljivo je da ga terete da je fakturu napravio i za jedan dom zdravlja, ali mu je plan propao.

“Napravio je narudžbenicu i otpremnicu za Dom zdravlja na iznos od 1.950 KM, po osnovu kojih je ispostavljena faktura koja nije plaćena”, piše u optužnici.

Još je interesantnije to što se, kako ga optužuju, na njegovoj meti našao i jedan banjalučki sud, ali je i to naišlo na neuspjeh, jer novac nije uplaćen.

Poslao je, zaključuje se po optužnici, fakture i ministarstvu u Vladi RS, ali ni njih nije uspio unovčiti.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!