Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Skupština odlučila: Produžen rok za okončanje studija u Srpskoj

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju kojim je produžen rok za okončanje studija do kraja ove, odnosno naredne godine za studente koji su upisani na dodiplomske studije i stekli status apsolventa u 2017/2018. akademskoj godini.

Do 2021, odnosno 2022. godine produžen je rok za studente koji su na studijskim programima od pet ili šest godina. 

U danu za glasanje usvojen je Nacrt zakona o likvidacionom postupku čiji je cilj efikasniji, ekonomičniji i brži likvidacioni postupak sa što manjim troškovima. 

Poslanici su usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit s ciljem uvođenja poreskih olakšica po osnovu ulaganja, pospješivanja investiranja u proizvodne djelatnosti i njeno stimulisanje. 

Usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu čiji je cilj olakšanje poslovanja privrednih subjekata i unapređenje sprovođenja postupka prinudne naplate potraživanja na novčanim sredstvima radi veće zaštite povjerilaca. 

Poslanici su primili k znanju specijalni izvještaj institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o stanju u oblasti migracija u BiH.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button