fbpx
Politika

Cvijanović: Jačati saradnju Srpske sa Skupštinom evropskih regija

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na sastanku u Bukureštu sa predsjednikom Skupštine evropskih regija (AER) Magnusom Berntsonom da je Republika Srpska zainteresovana za jačanje saradnje i aktivniji angažman u okviru Skupštine koja okuplja 35 regija iz svih dijelova Evrope.

Loading...

Na sastanku sa Berntsonom razgovarano je o trenutnim aktivnostima i strukturi Skupštine evropskih regija, čiji je Republika Srpska član od 2007. godine, kao i o čvršćem povezivanju Srpske sa drugim regijama koje su članovi ove organizacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva se sastala sa Berntsonom drugog dana Evropskog samita regija i gradova koji se održava u Bukureštu.

Tokom Samita u Bukureštu, Cvijanovićeva se danas sastala i sa predsjednikom slovačke regije Bratislava Jurajom Drobom sa kojim je razgovarala o iskustvima Slovačke u procesu pristupanja EU, kao i o privrednoj saradnji Srpske i Bratislave u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Dvodnevni Evropski samit regija i gradova, na kojem je učestvovala i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, završen je danas usvajanjem zajedničke deklaracije, a učesnicima se na kraju Samita obratio i predsjednik Rumunije Klaus Johanis.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!