Banjaluka

Banja Luka domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za djecu do 15 godina

Banja Luka će biti domaćin Evropskog prvenstva osnovnih škola u odbojci 2020. godine, u kategoriji takmičara do 15 godina, odlučeno je na godišnjoj konferenciji ISF Europe, posebnog ogranka Međunarodne školske sportske federacije (ISF – International School Sport Federation), koja se održava u Larnaki na Kipru.

– Organizacija ovog takmičenja za nas predstavlja veliko priznanje od strane ISF-a jer su prepoznali dugogodišnji rad i zalaganje svih ljudi uključenih u organizaciju Malih olimpijsikh igara Republike Srpske – istakao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, koji je u ime Grada Banja Luka predstavio kandidaturu na navedenoj konferenciji.

Loading...

Uz podršku Sonje Davidović, ministarke porodice, omladine i sporta, Igora Radojičića, gradonačelnika Banje Luke i velikog zalaganja predsjednika Saveza za školski sport Srbije Željka Tanaskovića, ovo takmičenje je dodijeljeno Banjoj Luci.

– Zahvaljujući tome, sljedeće godine oko 500 najboljih učenika i učenica u odbojci iz čitave Evrope takmičiti u gradu na Vrbasu. Svakako, puno nam je značila podrška Srbije na ovoj konferenciji, i što smo zajedno nastupili kao tim na ovako značajnom događaju za školski sport Banje Luke i Republike Srpske, jer će po prvi put, u našem gradu, nastupati reprezentacija Republike Srpske u školskom sportu – ističe Banjac.

Republika Srpska je članica Međunarodne školske sportske federacije (ISF), koja je priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i punopravni je član Generalne asocijacije internacionalnih sportskih federacija (GAISF – Global Association Internacional Sport Federation).

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!