Svijet

Njegov lični doprinos u borbi protiv islamista ne može se osporiti

Rusko Ministarstvo odbrane naglasilo je doprinos komandanta iranske jedinice “Kuds” Kasema Sulejmanija u borbi protiv “Islamske države” u Siriji.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je jedinica pod direktnim upravljanjem Sulejmanija osnovana radi pružanja otpora “Islamskoj državi” i Al kaidi u Siriji i Iraku dosta prije takozvane međunarodne koalicije koju predvode SAD.

– Njegov lični doprinos borbi protiv “Islamske države” u Siriji ne može se osporiti – ističe se u saopštenju.

Prema saopštenju Ministarstva, ubistvo Sulejmanija na aerodromu u Bagdadu dovešće do velike eskalacije vojno-političkih tenzija na Bliskom istoku i do negativnih posljedica po globalni bezbjednosni sistem.

Sulejmani je ubijen danas u napadu dronom, a iz Moskve ističu da se radi o iskusnom vojnom komandantu koji je imao veliki autoritet i uticaj na čitavo područje Bliskog istoka.

Napad je odobrio predsjednik SAD Donald Tramp, a Iran je poručio da će biti još odlučniji u pružanju otpora Americi nakon ubistva Sulejmanija.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!