Privreda

Šarović: Ekonomija u regionu i u BiH dolazi do daha

BAKU – Uprkos tome što u BiH i zemljama regiona dominira politika, ekonomija regiona i BiH je “žilava” i na neki način dolazi do daha. Ostvaruje solidne rezultate unatoč nekim drugim prioitetima, ocijenio je danas u izjavi bh. novinrima u Bakuu ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, javlja izvještač Fene.

Loading...

Šarović, jedan od učesnika Sedmog globalnog Baku foruma, rekao je da se on zalaže za razvoj ekonomije kao ključni prioritet.

“Zaista mislim da neke stvari u regionu i BiH treba restartovati, ostaviti po strani najmanje četiri do osam godina ‘krupne teme’ i da se posvetimo evropskim integracijama”,  rekao je.

Ocijenio je da se ne može prostor BiH posmatrati izolovano zbog zavisnih uticaja iz regiona.

“Na neki način sam i zabrinut kako u posljednjih godinu-dvije dana izgleda region. Nije sjajno, vidimo da je svugdje uzbrukano, ali se nadam da ćemo mi u BiH u 2019. godini krenuti drugim, normalnijim putem, putem razvoja i konačno kandidatkog statusa”, rekao je Šarović.

Smatra da BiH može iskoristiti događaje poput Baku foruma.

“U upravi Baku foruma je jedan čovjek iz BiH, Zlatko Lagumdžija. Sama ta činjenica govori o našem uticaju na određene stvari. Zahvaljujući i tome dat je značaj BiH”, zaključio je Šarović.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!