Hronika

Šokantna presuda suda: Preružna je da bi bila silovana

Dvojica muškaraca u Italiji oslobođena su optužbi za silovanje pošto je sud procijenio da silovana žena izgleda suviše “muževno” te da se nije fizički sviđala napadačima.

Loading...

Italijanska javnost i organizacije za zaštitu žena šokirani su presudom. 

Godine 2016. dvojica muškaraca, porijeklom iz Perua, osuđena su za silovanje u italijanskom gradu Ankoni. 

Ali, presudu je sada odbacio Žalbeni sud, jer je troje sudija /ženskih/ zaključilo da svjedočanstvo “navodne žrtve” nije vjerodostojno. 

Žrtva je, takođe, peruanskog porijekla. 

Ćencija Molinaro, advokat žrtve, citirala je odluku sudija u kojoj se navodi da “iskaz žene o incidentu nije bio pouzdan pošto je muškarci nisu smatrali privlačnom, jer je bila previše muževna”. 

U obrazloženju je navedeno da je jedan od optuženih imao spremljen ženin broj u svom telefonu pod nazivom “viking” i da “ne treba isključiti mogućnost da je sama žena bila ta koja je organizovala `živahan događaj`”. 

“Šokirala nas je presuda. Bila sam zapanjena kada sam čula obrazloženje suda”, navodi Molinaro, a prenose italijanski mediji. 

Oštećena tvrdi da je u parku u Ankoni silovao muškarac kog je poznavala, dok je drugi muškarac stajao sa strane i stražario. 

“Sljedećeg dana otišla je u bolnicu. LJekari su joj zašili povrede – imala je 14 šavova na polnom mjestu”, navodi advokat. 

Ona ističe da se oštećena nije sjećala što se tačno događalo jer je bila drogirana, te da su doktori potvrdili da su joj u krvi pronađeni tragovi “droge za silovanje”. 

Muškarca optuženog za silovanje sud je prvobitno osudio na pet godina zatvora, a njegovom kolegi, koji je “stražario”, odredio je tri godine zatvorske kazne. 

Zbog kontroverznih navoda u obrazloženju, organizacije za ženska prava i sindikati organizovali su demonstracije ispred suda u Ankoni.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!