Hronika

Suze prekinule svjedočenje na suđenju specijalcima MUP-a RS

Banjaluka – Ne znam ništa o pljački i slabo se bilo čega sjećam, supruga mi je umrla i još mi je sin ostao, a sada moram svjedočiti protiv njega. Rekao je to juče kroz plač Milan Janjuz na suđenju pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske i njihovom saradniku optuženim za pljačku 616.548 KM na autoputu Banjaluka – Gradiška.

Loading...

Janjuz je otac osuđenog specijalca Gorana Janjuza i u sud je došao kao svjedok tužilaštva. Poslije njegovih riječi i plača, advokat optuženih Jadranka Ivanović istakla je da on po zakonu ima pravo da odbije svjedočenje jer je otac osuđenog, pa je njegovo svjedočenje prekinuto.

U ovom slučaju po treći put se sudi nekadašnjim specijalcima Vladanu Maliću (35), Goranu Parašu (30) i Aleksandru Popoviću (32), te njihovom saradniku Olegu Bandi (33).

Rođak osuđenog učesnika u pljački Danijela Kuzmića, Darko Kušljić, izjavio je u sudu da mu je tokom 2016. godine Kuzmić dao veću sumu novca na čuvanje.

– Radilo se o evrima koje su od mene oduzeli pripadnici tužilaštva. Bilo je ukupno 198 novčanica po 50 evra. Nisam znao odakle mu te pare i nije mi pričao o njima, ali mi je bilo sumnjivo – kazao je Kušljić.

Optužene tužilaštvo tereti da su 22. septembra 2015. godine napali kolonu vozila agencije “Sektor sekjuriti”, koja je u Zagreb prevozila novac Unikredit banke i opljačkali je. U pljački su direktno učestvovali Malić, Paraš, Popović, Banda i osuđeni specijalac Željko Inđić, koji je priznao krivicu i dobio pola godine zatvora. Kuzmić je osuđen na tri godine jer je pljačkašima dojavio kada je krenula kolona vozila s novcem, poslavši poruku Popoviću: “Ljubavi, krenula sam.” Janjuz je pljačkašima obezbijedio da u njegovoj garaži sakriju “audi A6” kojim je počinjena pljačka. Malić, Paraš, Popović i Banda do sada su dva puta osuđivani u Okružnom sudu Banjaluka. Obje presude ukinuo je Vrhovni sud RS, a posljednjom presudom bili su osuđeni na 40 godina zatvora.

 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!