Politika

Usvojene izmjene cjenovnika smještaja: Poslanicima jeftiniji apartmani

ISTOČNO SARAJEVO – Poslanici i ostali predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH, koji se odluče da stanuju u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu, za mjesečno iznajmljivanje apartmana do sada su plaćali 475 maraka, s tim što od danas apartmanski smještaj mogu dobiti i za 400 KM.

Zaključuje se to iz Odluke o izmjeni Odluke o uslovima, proceduri i načinu korištenja objekata za smještaj predstavnika RS u institucijama BiH, a koju je nedavno usvojila Vlada RS.

U toj odluci, kojom je izmijenjena ranija odluka iz 2016. godine, navodi se da cijena smještaja u apartmanu iznosi od 400 do 475 maraka mjesečno.

Ranija renta apartmana na mjesečnom nivou iznosila je 475 KM, što znači da u ovoj vrsti smještaja nije bilo moguće boraviti za 400 KM, kao što je to od danas slučaj.

Cijena dnevnog iznajmljivanja apartmana nije se mijenjala i iznosi 30 KM, a nisu korigovani ni cjenovnici za ostale prostorije za boravak.

Tako soba za jedan dan korištenja košta 20 maraka, a ako je neko zakupi na cijeli mjesec, ostvariće veliku uštedu.

“Cijena smještaja u sobi iznosi 300 maraka za mjesec”, navodi se u ovoj odluci Vlade RS, koja je danas stupila na snagu.

Dalje se navodi da kabinet mjesečno košta 600 KM, a apartman za srpskog člana Predsjedništva BiH košta 1.200 maraka mjesečno.

Nenad Stevandić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kaže da je više puta koristio smještaj u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu, te da zamjerku nije našao.

“Mislim da je to najbolje uređen prostor, gdje se čovjek osjeća i pouzdano i sigurno te, na kraju krajeva, ima direktnu vezu sa svim institucijama Republike Srpske i onima koji zastupaju srpske interese na nivou BiH. Cijene su odlične i da budem iskren, mnogo bolje u odnosu na komercijalne”, rekao je Stevandić za “Nezavisne”.

Za razliku od njega, prostorije u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu nije iznajmljivala Mira Pekić, takođe poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

“Stanujem u stanu u Istočnom Sarajevu, gdje sam živjela i prethodne četiri godine, dok sam bila savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Mislim da su svi srpski predstavnici smješteni u Istočnom Sarajevu. Ovdje stanarina iznosi oko 400 do 450 maraka”, kazala nam je Pekićeva.

TABELA

Cjenovnik     Dnevno        Mjesečno

Soba                20            300

Apartman        30            400 – 475

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!