Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Gajić: Uzele smo što nam pripada

Odbojkašice Bimal Jedinstva 11. put u klupskoj istoriji osvojile su Kup Bosne i Hercegovine i samo potvrdile da su najuspješniji i najtrofejniji sportski koletiv u BiH.

Brčanke, koje u svojim vitrinama imaju i 12 titula prvaka BiH, su na završnom turniru u Banjaluci očekivano pokazale najviše, prvo su u polufinalu savladale Slobodu (3:0), a zatim u finalu i ekipu Kule iz Gradačca takođe maksimalnim rezultatom (25:23, 25:19 i 25:10). Finale je ponudilo kvalitetnu odbojku, posebno u prvom setu u kojem su odbojkašice iz Gradačca, koje su nakon dramatične pobjede nad Banjaluka Volejom u polufinalu (3:2) samim plasmanom u finale ostvarile veliki uspjeh, pružile žestok otpor favorizovanim protivnicima. Ipak, kako je meč odmicao, izabranice Smaila Pezerovića su pokazale zašto su i dalje bez premca na bh. odbojkaškoj sceni.

“Iza nas je predivan vikend u Banjaluci i sjajno organizovan turnir od strane Banjaluka Voleja. Uspjele smo opravdati ulogu favorita, što i nije uvijek tako lako. Ekipe protiv nas uglavnom imaju dodatni motiv i idu na sve ili nista, ali smo u obje utakmice ušle maksimalno koncentrisano i s jasnim ciljem i samim tim ishod je bio pozitivan. Uzele smo ono što nam i pripada”, kaže jedna od predvodnica “brčanskih princeza”, 25-godišnja Gačanka Ana Gajić.

Ovo je za višestruke osvajačice duple krune bio drugi trofej ove sezone, nakon što su osvojile Kup Republike Srpske, a do kraja sezone očekuju “tripletu”, odnosno da odbrane naslov i u Premijer ligi BiH. Najbolji sportista Republike Srpske za 2017. godinu naglašava da vremena za slavlje nema, jer ih već za vikend očekuje izazovi u domaćem prvenstvu.

“Nakon slavlja i kratkog predaha, okrećemo se plej-ofu i prvoj utakmici protiv ekipe Goražda. Vrijedno treniramo i radimo, u dobroj smo formi i nadam se da će tako ostati i do kraja prvenstva. Moram se pohvaliti i dobrom atmosferom u ekipi, sto je takođe jedan od bitnih činilaca koji nas, pored prethodno navedenog, vodi ka duploj kruni”, ističe Gajićeva, koja uspješno privodi studije kraju i koja je potvrdila da će i naredne sezone braniti boje Bimal Jedinstva.

Inače, za najbolju igračicu finalnog turnira proglašena je korektorka Bimal Jedinstva Nataša Slijepčević. Finalistima su na kraju uručene medalje, a pehar pobjedničkoj ekipi, koja je znala proslaviti novi trofej, uručio je predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button