Sport

Igokea stotkom izborila opstanak u ABA ligi

Košarkaši Igokee osigurali su opstanak u ABA ligi nakon što su u Laktašima u posljednjem 22. kolu regionalnog takmičenja savladali Zadar sa 100:82.

Loading...

“Igosi” su kolo prije kraja bili sigurni od direktne eliminacije ali postojala je opasnost da porazom zauzmu pretposljednje mjesto koje bi značilo baraž (posljednji tim direktno ispada a ulazi šampion ABA lige 2) za opstanak u kojem bi se sastali sa poraženim timom iz finala plej-ofa drugog ranga regionalne lige.

Ovako su izbjegli dodatne utakmice i ostavili Zadrane da iščekuju kako će se rasplesti duel Krke i Olimpije.

BiH bi naredne godine uz Igokeu mogla imati još jednog predstavnika u ABA ligi jer su se sarajevski Sparsi plasirali u plej-of ABA lige 2 a njiihova polufinalna serija kreće u subotu.

Regularni dio sezone ABA se završava večeras a narednog vikenda startuju polufinalne serije ABA lige koje se igraju na dvije pobjede. Od ranije su poznati parovi a to su Cedevita – Budućnost i Crvena zvezda – Partizan.

Rezultati 22. kola: Cedevita – Mornar 94:80, FMP – Partizan 73:72, Crvena zvezda – Mega 100:76, Igokea – Zadar ??:??. Večeras: Budućnost – Cibona i Krka – Olimpija.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!