Društvo

Zoran Talić: ETF bitan partner

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Zoran Talić razgovarao je danas sa dekanom Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Banjaluci Brankom Blanušom o Strategiji razvoja Banjaluke za narednih 10 godina, u kojoj je jedan od strateških ciljeva koncept “pametnih gradova”, te istakao mogućnost uključivanja ETF-a u razradu tog koncepta.

– Taj koncept podrazumijeva ne samo jedan vid usluga, već čitav spektar od javnih usluga i administracije do komunalnih i saobraćajnih usluga gdje već postoji određena saradnja sa ETF-om kada je riječ o javnoj rasvjeti i modelima uštede električne energije – rekao je Talić novinarima nakon sastanka.

Loading...

Talić je dodao da je ETF kao jedan od nastarijih fakulteta Univerziteta u Banjaluci i te kako bitan da bude partner Gradskoj upravi i Skupštini grada.

On je podsjetio da je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nedavno potpisao sporazum o poslovnoj-tehničkoj saradnji između ETF-a i grada Banjaluka, naglasivši potrebu da se ta saradnja proširi.

Talić je rekao da je uspostavljena saradnja ETF-a i gradske ustanove “Radnički univerzitet” u pogledu osposobljavanja radnika za nova tržišta rada kada je riječ o IT industriji.

– Radnički univerzitet ide u pravcu transformacije djelatnosti i jedan od segmenata treba da bude i osposobljavanje ili dokvalifikacija ljudi u Banjaluci da se mogu baviti i IT segmentom i da se kroz bazična znanja u informatičkom segmentu može vršiti dokvalifikacija dalje u metalnom i drvnom segmentu – naglasio je Talić.

Dekan ETF-a Branko Blanuša rekao je novinarima da je sa predsjednikom gradskog parlamenta razgovarao o aspektima i mogućnostima proširenja saradnje ETF-a kao najstarijeg visokoškolske institucije Univerziteta u Banjaluci i grada, posebno na konceptu “pametni grad” gdje već postoji određena saradnja.

– Sagledali smo još načina i mogućnosti kako da se ta saradnja proširi putem postojećih projekata i otvaranje novih projekata i inicijativa, zavisno od Strategije razvoja grada Banjaluke, akcionih planova, onoga što se radi i što se planira uraditi u narednom periodu – rekao je Blanuša.

On je ukazao na mogućnost većeg angažovanja Elektrotehničkog fakulteta u aktivnostiima vezanim za Јavnu ustanovu “Radnički univerzitet”, posebno kroz programe obrazovanja odraslih, dokvalifikacije i prekvalifikacije.

– Sasvim je sigurno da tu ETF u saradnji sa gradom Banjaluka i drugim kompanijama kada je riječ o IT sektoru može dati puni doprinos – zaključio je Blanuša

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!