Društvo

Davor Dragičević: Na snimku pripadnik MUP-a podmeće rizle (FOTO/VIDEO)

Danas su se građani, sto dvadeset i osmi dan za redom, okupili na centralnom banjalučkom trgu, tražeći rasvjetljenje ubistva Davida Dragičevića.

Davor Dragičević se obratio sugrađanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Loading...

Podsjetio je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je kazna za to djelo predviđena do 45 godina robije. Potom se zahvalio svima na svim ovim danima što su uz njega, majku, braću, sestru i grupu Pravda za Davida.

– Sto dvadeset osam dana stojimo ovdje, mirno i dostojanstveno, kazao je i dodao da nisu za sad dobili ni slovo I od istine ni slovo P od pravde.

– Rekli su da svi rade svoj posao. Kako rade, svi dobro znaju. Ovo je snimak 18. marta u 8:47, Davidov nestanak je zvanično prijavljen u 13:47 u MUP-u. Gdje su mi rekli da je NN lice bježeći iz kuće izgubio rizle. Imate fino na snimku kad pripadnik MUP-a podmeće rizle ili šta već. To je uviđaj, 8:47.

– Oni znaju gdje je David Dragičević zato što je živ i zato što su ga mučili, masakrirali, oteli, ubili i bacili u govna! – povikao je Davor.

– Imate sve ovdje, imate i na grupi. Ministar reče na Skupštini “LSD je jeftin” i niko ništa. Direktor policije kaže da je bilo pojeftinjenje u Republici Srpskoj. Gram kokaina spao sa 200 na 100 KM.

– Nećete više vi to raditi. Majka i ja smo angažovali forenzičku agenciju iz inostranstva koja će voditi našu istragu. Htio bi se zahvaliti pravnicima i advokatima iz Srbije i Hrvatske koji će od danas sudjelovati u ovom predmetu.

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”

citirao je Davor Predsjednika.

– U jednoj iole ozbiljnijoj državi, ovaj slučaj bi se riješio za dva minuta. Šta da nismo imali dokaze? Šta da nam vi niste pomogli? Šta bi onda bilo? Kad bi se riješilo?

 

– ‘Ajmo da vidimo sad, ko je naredio konferenciju 26. marta? Taj će narediti opet konferenciju, u istom sazivu. Da vidimo šta će reći.

Majka Suzana

Majka Suzana poželila je dobro veče dobrim ljudima.

– Gledam omladinu po gradu…momke, djevojke. Mislim, šta bi moj sin danas radio, da je tu. Ne mogu ući u njegovu sobu, hodam oko vrata. Gledam slike, nije volio da se slika sa mnom. S mamom je dosadno bilo da se slika.

– Pravila sam video snimke s Andrejom pa mu slala, da vidi kad mu brat nauči boje, brojeve, slova.

– Šta da kažem Andreju, gdje mu je brat? Hoće li ga zapamtiti? Zbog čega su ga ubili, mučili? Šta je uradio on to? – plačnim glasom govorila je Suzana.

Potom je pročitala molbu međunarodnih istražitelja koji su se uključili u slučaj. U molbi se pozivaju članovi grupe, prijatelji i svi savjesni ljudi da, ako bilo ko posjeduje video snimke ili fotografije sa sljedećih lokacija:

  • Crkvena,
  • ušće Crkvene u Vrbas,
  • Trg,
  • Metalska škola i
  • uži centar grada do Metalske škole

u periodu od 17. marta do 25. marta 2018. godine, da pošalju na mail:
[email protected]

Zbog vaše privatnosti možete zatamniti lica, kaže se u molbi.

– Trebaju slike da bi se vidjelo vrijeme, uslovi kakvi su bili, kazala je Suzana. Sve što možete naći u tom periodu.

Davor je zatim pokazao slike Crkvene

– Ovdje je navodno nađen ukradeni laptop. Tu, 5 metara u tunelu. To je njihov jedan dokaz. Pitam sad MUP Republike Srpske, gdje je drugi dokaz koji je tu izvučen. Zato što ste mu sve stvari podmetnuli i ubili ga. I krv ste mu podmetnuli, rekao je Davor.

Daniela Ratešić Došen je pročitala tekst posvećen Davidu.

“Milorade, ovo su teroristi”, Davor je rekao pokazujući fotografije sa okupljanja Pravda za Davida.

Ozren Perduv

– Među brojnim poznatim ličnostima koji su otvoreno podržali Pravdu za Davida našao se i Stefan Simić, književnik iz Srbije, kojeg na Facebooku prati preko 55 000 ljudi, kazao je Ozren i pročitao njegov tekst koji je napisan napisan 12. maja.

Zahvalio se i Dušku Sarkanu, koji već deseti dan za redom dolazi biciklom iz Kozarske Dubice.

– U jednom smjeru je potrebno 5 sati vožnje, hvala ti Duško u ime svih nas, rekao je Ozren a potom je pročitao Davodivu molitvu.

Majka Suzana

– Moram reći ono što me kao majku boli, kad mi kažu da smo rušitelji Republike. Evo pogledajte mene, Davora, vas…čega smo mi rušitelji? S tim što tražimo ubice našeg djeteta? Mi rušimo državu, Republiku? Ne znam, ostajem bez riječi, ne mogu da shvatim više u svojoj glavi, šta ja rušim?

– Dajte mi ko mi je ubio dijete! Ko ga je mučio, hoću da ga vidim. Vjerovatno svi želimo da vidimo te idiote, monstrume. Gledaju nas, to znamo 100%. Tu su možda i oko nas. Možda su i među nama. Dođu da vide 100%. Moraju da vide.

Davor

“Ubij klinca, ćaća mu konobar…oplakaće dva-tri dana i idemo dalje.”

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”

citirao je Davor.

– Zapaliće, Milorade, Davor svijeću. I otiće na grob Davidov, budi siguran u to.

– Danas sam, sine, bio u tvojoj sobi. Ne mogu prozor otvoriti, ima još tvoj miris, nek stoji. Ako Bog da, do kraja mog života nek stoji. Nisam ni oprao garderobu i nikad je neću oprati. Hoću tvoj miris da imam – rekao je Davor s tugom u glasu.

(foto: Miroslav Mišo Blagojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!