Sport

Prvi poraz Juventusa u Seriji A

Ekipa Juventusa doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni Serije A, a njih je u meču 28. kola porazila Đenoa rezultatom 2:0.

Loading...

Đenoa se od prvog minuta hrabro suprostavila Juventusu koji je danas igrao bez Kristijana Ronalda, a prvu priliku imali su u 17. minutu kada je Sanabria iz izgledne situacije šutirao, ali je Perin fantastično odbranio.

U 32. minutu sudija Marko Di Belo je svirao penal za domaće nakon što je Kančelo igrao rukom, ali je nakon sugestije VAR tehnologije poništio tu odluku. U prvom poluvremenu nije bilo promjena.

Na početku drugog dijela igre Juventus je stigao u vođstvo golom Pola Dibale, ali u igru je opet uključena VAR tehnologija koja je zbog ofsajda poništila pogodak Argentinca.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, a onda u 72. minutu Đenoa dolazi u vođstvo.

Bivši igrač Juventusa Stefano Sturaro primio je loptu na nekih 20 metara, šutirao je prema golu Juventusa, a golmanu Perinu lopta prolazi ispod ruke za veliko slavlje domaćih navijača.

Devet minuta nakon toga, Pandev je stavio tačku na ovaj meč i postigao je drugi gol za Đenou, nakon čega se Juventus predao i do kraja meča nije uspio da izbjegne poraz.

Ovo je prvi poraz Juventusa u ovoj sezoni nakon što su u dosadašnjih 27 kola ostvarili 24 pobjede i tri remija, dok je Đenoa ovom pobjedom napravila krupan korak ka opstanku u Seriji A i sada se sa 33 boda nalazi na 12. poziciji.

Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u ekipi Juventusa, identično kao i Ervin Zukanović koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Genoe, piše “Klix.ba”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!