Politika

“Prijedorski SNSD biće razmatran u formiranju Savjeta ministara”

PRIJEDOR – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da prijedorska organizacija SNSD-a ima mlade kadrove čije vrijeme tek dolazi, te da dolazi smjena generacija i u samom SNSD-u.

“Sada smo u poziciji da razgovaramo o popuni određenih mjesta u Savjetu ministara. Prijedor je jedna od organizacija koje ćemo uzeti u razmatranje, ali ne bih želio ništa da prejudiciram. Svakako moramo da sjednemo sa (imenovanim predsjedavajućim Zoranom) Tegeltijom”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru gdje je prisustvovao sjednici Gradskog odbora SNSD-a.

Loading...

On je naveo da postoje koalicioni partneri i da formiranje Savjeta ministara neće biti nimalo jednostavno.

“Učinićemo sve da Prijedor bude vidljiv. To što niko nije ministar, ne znači da smo zaobišli ili da zaobilazimo Prijedor. Uvjeren sam da će u narednom periodu biti veoma jasno da će neko od kadrova iz Prijedora biti na veoma važnim pozicijama u Republici Srpskoj”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je Prijedor specifična i veoma važna sredina za SNSD, da je to jedan od strateški najvažnijih gradova u Republici Srpskoj i da SNSD želi da se ovdje osjeti sva dobra politika koju je vodio sa svojim koalicionim partnerima u prošlosti i koju će tek voditi u budućnosti.

“Imajući u vidu da je naš koalicioni partner ovdje dugo godina u formi gradonačelnika imao vlast, ovdašnji SNSD je upravo ono što želimo od svake organizacije da učinimo – da bude odgovorna za svoju sredinu i ovdje sam došao da slušam njih i da kreiramo zajedničke politike koje bismo mogli sprovoditi u narednom periodu na dobrobit ovog grada”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je odgovornost SNSD-a najveća u Republici Srpskoj, da SNSD od te odgovornosti ne bježi i da u mnogim lokalnim zajednicama vodi dominantnu politiku.

“Svakako, politike koje smo usvojili na Glavnom odboru prije nekoliko mjeseci već se efektuiraju u raznim procedurama kao što su procedure Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske”, ocijenio je Dodik, podsjećajući na inicijativu o povećanju plata kao najvažniju stvar kojom će se SNSD baviti u narednom vremenu.

Prema njegovim riječima, SNSD-ova politika zajedno sa koalicionim partnerima obezbijediće Republici Srpskoj u idućoj godini više od milijardu KM različitih investicija, a spisak svih pojedinačnih investicija će biti veoma brzo sačinjen.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!