Politika

Davidović: Do kraja godine novi zakon o sportu

BANJALUKA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, izjavila je danas u Banjaluci da bi do kraja godine trebalo da bude privedena kraju izrada novog zakona o sportu, te da će poseban akcenat biti stavljen na razvoj školskog sporta.

Loading...

Davidovićeva je prije početka prvog sastanka radne grupe za izradu zakona o sportu Srpske istakla značaj razvoja školskog sporta, kako bi se stvorili uslovi da se što veći broj djece uključi u sport i da bi se u budućnosti razvijala zdrava nacija.

“Pitanje zdravstvene zaštite posebno je osjetljivo, jer sadašnjim zakonom nije predviđena adekvatna zaštita, te je prisutan problem u ovoj oblasti, naročito kada je riječ o djeci”, rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je dodala da će se posebna pažnja obratiti na finansiranje sportskih saveza i klubova da bi bili utvrđeni adekvatni kriterijumi u ovoj oblasti.

“Stručne rasprave sa kojima ćemo početi kada bude gotova radna verzija nacrta zakona sprovodićemo u svih šest regija u Republici Srpskoj kako bismo svima koje zanima ova oblast dali priliku da daju svoje mišljenje i cilj nam je da bude što transparentnije”, rekla je Davidovićeva.

Ministar omladine i sporta Srbije, Vanja Udovičić, rekao je da resorno ministarstvo može znatno da pomogne Vladi Srpske u izradi ovog veoma važnog strateškog dokumenta.

“Čestitam na hrabrosti i odlučnosti za ulazak u ovaj značajan proces, jer se sistem sporta razvija i usavršava i neophodno je pratiti međunarodne trendove”, rekao je Udovičić.

On je istakao da je ovaj sastanak potvrda da Srpska i Srbija rade kao tim, te da je saradnja na visokom nivou.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!