Politika

Dodik: Ako nas uslovljavaju MAP-om, ćao Savjet ministara

SARAJEVO – U zgradi Predsjedništva BiH završen je sastanak lidera SNSD-a, HDZ BiH i SDA. Kako je rečeno nakon sastanka Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića danas nije bilo riječi o podjeli resora u Savjetu ministara BiH, ali je usaglašen tekst izjave o principima za formiranje vlasti na nivou BiH. Tekst sadrži 11 tačaka, od donošenja zakona do evropskih integracija.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je izjavio da je rečeno da se poštuje Ustav i zakon i da ne zna zašto je sada najvažnije pitanje MAP, zašto je to, kako je rekao pitanje života i smrti.

“Zar da nas neko natjera da promijenimo stav. Ako neko očekuje da ćemo mi promijeniti mišljenje zbog Savjeta ministara, ćao Savjet ministara”, rekao je Dodik.

“Sada mjesto predsjedavajućeg pripada Srbinu i po tri miisstarstva, ponovio je Dodik.

“Sjednica Predsjedništva BIH će biti onda kada sve dogovorimo a još nismo”, rekao je Dodik i ponovio da se nadao da će ovaj proces biti završen do kraja marta.

Dragan Čović, lider HDZ BIH izajvio je nakon sastanka da su se večeras dogovorili o principima formiranja vlastni na nivou BiH i da bi sada bi trebali formirati Vijeće ministara. Kako je naveo, sada će sjesti i razgovarati o resorima, a sutra će biti objavljeno 11 tačaka oko kojih su se usaglasili, a tiču se izbornog zakona i integracijskih procesa.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!