Magazin

Hrvatska obezbijedila pilulu za medicinski abortus

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) odobrila je pilulu za medicinski abortus koja se može poručiti u apotekama.

Loading...

Predsjednica Hrvatske apotekarske komore Ana Soldo potvrdila je za portal Index.hr da je HALMED 15. januara ove godine izdao rješenje o puštanju na tržište lijeka “Mifegyne 200”.

“Lijek se izdaje na recept u apotekama. Ima ga u veledrogerijama tako da ga svaka apoteka može nabaviti u roku 24 ili 48 sati”, rekla je Soldo.

Soldo je rekla i da je Komora svim apotekama u Hrvatskoj preporučila da, ako imaju zaposlenu osobu koja se poziva na priziv savjesti i odbija da izda lijek pacijentu, poslodavac je dužan da obezbijiedi jlek tako da istovremeno u smjeni mora da ima drugu osobu koja se ne poziva na priziv savjesti.

“Poslodavac svakako pacijentu mora odmah da obezbijedi terapiju”, rekla je za Soldo, precizirajući da se pilule za abortus apoteke nemaju na lageru, ali ih mogu naručiti i pacijenticama u Zagrebu ih obezbijediti istog dana, a van Zagreba za 48 sati.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!