Hronika

Policajac pucao na mladiće jer su roštiljali na njegovom posjedu

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv sudskog policajca Zijada Smajića iz Brčkog zbog sumnje da je u oktobru prošle godine, dok nije bio na dužnosti, pucao iz pištolja, čime je počinio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. 

Loading...

Smajić je optužen i za nošenje oružja bez važeće isprave.

Kako se navodi u optužnici, Smajić je 14. oktobra prošle godine oko 15 sati na svom posjedu u mjestu Gornja Skakava zatekao osam osoba te je iz pištolja kalibra 9 mm ispalio prvo dva metka u vazduh i tlo u blizini njih, a nakon što su osobe ušle u vozila i krenule ispalio je još nekoliko metaka u njihovom smjeru, čime je doveo u opasnost njihove živote. 

On je tog dana na svom posjedu zatekao mladiće koji su roštiljali, a došli su s dva džipa. On je vrištao na njih i dao im rok od pet sekundi da napuste mjesto. Nakon što su utrčali u džip pucao je prema njima, ali ih srećom nije pogodio. Slučaj su odmah prijavili policiji koja je izašla na teren i utvrdila da je riječ o sudskom policajcu.

Komandant Sudske policije Brčko distrikta je tada donio rješenje o suspenziji sudskog policajca koje će trajati do okončanja postupka.

Tužilaštvo je u vrlo kratkom vremenu završilo istragu i podiglo optužnicu koju je potvrdio Osnovni sud u Brčkom.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!