Hronika

Trener u Srbiji mjesecima silovao maloljetnika, dobio sedam godina zatvora

​Denis Turković (28) iz Novog Pazara u Srbiji osuđen je na sedam godina zatvora zbog silovanja 14-godišnjaka.

Kako piše Blic, 28-godišnji Turković priznao je da je prošlog ljeta nekoliko puta silovao dječaka kojemu je bio fudbalski trener.

Turković je uhapšen u petak popodne, nakon što se dječak povjerio školskom psihologu da je žrtva silovanja. Tinejdžer je ispričao da ga je Turković seksualno zlostavljao i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko mjeseci.

Zbog pedofilije je već osuđen prije pet godina

Turković je još 2014. godine uhapšen i osuđen u Austriji na 3,5 godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece.

Nakon odslužene kazne vratio se u Srbiju gdje je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promijenio prezime – odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo raditi kao trener u nekim klubovima čiji su predstavnici nakon njegovog hapšenja saopštili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

Policija sumnja da je silovao više djece

Kako je riječ o recidivistu, njegovom ponašanju tokom saslušanja, kao i to da je radio u školi fudbala okružen dječacima, u novopazarskoj policiji sumnjaju da je Turković silovao ili zlostavljao više djece, ali za to još uvijek nemaju dokaza.

U školi fudbala u kojoj je Turković radio kažu da je on primljen “na osnovu preporuke legende kluba” te da je nekoliko mjeseci pomagao trenerima i učio od njih.

Otpustili su ga početkom sezone čim su saznali za njegove zločine u Austriji.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!