Banjaluka

Uslužni centar Borik: Instalirane rampe za osobe sa inveliditetom

Osobama sa ograničenim tjelesnim sposobnostima od danas je znatano olakšan pristup Uslužnom centru Gradske uprave u Boriku, nakon što su, zahvaljujući donaciji kompanije M:tel, instalirane rampe za osobe sa invaliditetom. Uz zahvalnost M:tel-u na vrijednoj donaciji, načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović, naglasila je da gradska administracija u kontitnuitetu radi na poboljšanju usluga i servisa kada su u pitanju osobe sa invalididtetom.

– U okviru tih nastojanja, samo prošle godine je na gradskom području uklonjeno 80 arhitektonskih barijera, s tim da se kod planiranja i izgradnje novih infrastrukturnih projekta posebno vodi računa o osobama sa invaliditetom i njihovim potrebama. Zadovoljni smo što je danas otkolonjena još jedna barijera kada su u pitanju objekti i kancelarije Gradske uprave, a ovaj posao ćemo nastaviti i u narednim godinama – naglasila je ona i dodala da, potred uklanjanja barijera, grad nastoji da i na druge načine olakša život našim sugrađanima sa ograničenom tjelesnom sposobnošću. Ona je, tako, podsjetila da je Banja Luka prvi grad u BiH koji je uveo taksi za prevoz osoba sa invaliditetom.

Portparol kompanije M:tel Jelena Maksimović, izjavila je da ova kompanija posvećuje veliku pažnju društveno odgovornim projektima.

– Saradnja sa Gradom na nizu projekata nam je stvorila zadovoljstvo da možemo da pomognemo u relaizaciji još jednog korisnog projekta. Konstantnu pažnju i podršku M:tel pruža osjetljivim grupama tako da nam posebno zadovoljstvo predstavlja učešće u ovakvim akcijama – rekla je Maksimović.

Odbornik u Skupštni grada Snežana Kutlešić Stević i jedan od incijatora ove akcije, precizirala je da su danas u Boriku otklonjene tri arhitektonske barijere.

– Do sada su osobe sa invaliditetom imale problem prilikom izdavanja i preuzimanja dokumenata, odnosno neko od radnika Gradske uprave je morao iznositi dokumenta tim licima koja su bila prunđena da za to vrijeme čekaju ispred prostorija Uslužnog centra. Kao ljekar i odbornik u Skupštini grada zalažem se za podizanje svijesti o potrebama osoba sa invaliditetom, s tim da to nisu nikakve posebne potrebe već je riječ o normalnim i svakodnevnim životnim potrebama ovih ljudi, a mi smo dužni da im obezbjedimo adekvatan kvalitet života – rekla je Kutlešić Stević.

Okupljeni predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom, istakli su da je uklanjanje još jedne arhitektonske barijere veliki pomak i naglasili da će im instaliranjem ovih rampi biti znatano olakšano obavljanje svakodnevnih poslova u Uslužnom centru.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!