Kultura

Godišnja nagrada Slobodanu Јoviću i Zoranu Kostiću

Pjesnička zbirka “Strah od savršenstva” Slobodana Јovića i knjiga poezije “Pluskvamperfekta” Zorana Kostića dijele nagradu Udruženja književnika Republike Srpske za 2018. godinu.

Nagrada se sastoji iz novčanog dijela u iznosu od 1.500 KM i povelje.

Loading...

Predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević rekao je da je planirano da godišnja nagrada pobjednicima bude uručena 6. aprila, kada bude održana i redovna skupština Udruženja.

Odluku o ovogodišnjim laureatima donijeli su članovi žirija Sanja Macura, Јovanka Stojčinović Nikolić i Stevan Tontić.

Tontić, koji je i predsjednik žirija, rekao je da su se ova dva naslova izdvojila od ukupno sedam, koliko ih je ušlo u uži izbor za nagradu.

– Slobodan Јović je u svom djelu ostvario rijetko viđen sklad između tematsko-sadržinskih i formalno-jezičkih aspekata pjesništva – rekao je Tontić.

Kada je riječ o djelu Zorana Kostića, Tontić je naveo da on pokazuje visoko umijeće, pa i majstorstvo u oblikovanju vezanog stiha, sa značajnim udjelom svježih jezičkih i versifikacijskih rješenja.

Nikolićeva je rekla da je na konkurs bilo prijavljeno 15 djela, te izrazila zadovoljstvo što je bilo svih žanrova, kako poezije, tako i veoma kvalitetnih romana, eseja i zbirki pripovjedaka.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!