Politika

Kerezovićka nakon smjene prijeti radnicima u Kotor Varošu: Sa Dodikom ću se obračunati na narednim izborima

BANJA LUKA – Uprava Šuma Republike Srpske upoznata je sa prijetnjama Daliborke Kerezović, bivše direktorke Šumskog gazdinstva “Vrbanja” iz Kotor Varoša, radnicima koji su odbili da po njenim nalozima rade za kandidate opozicije Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića na prethodnim opštim izborima, saznajemo u ovom Javnom preduzeću.

Na Kerezovićkine prijetnje, koje ne prestaju ni četiri mjeseca nakon izbora, žalilo se više radnika “Vrbanje”, koji su od Uprave preduzeća zatražili da ih zaštiti i omogući im normalan rad.

Loading...

– Radnici navode da im Kerezovićka prijeti od kada je smijenjena, traži od njih da pristupe DNS-u i protestvuju protiv Uprave “Šuma RS” i v.d. direkora Zorana Stojičića (SNSD), kao i da prijetnje više ne mogu da tolerišu – tvrdi izvor Faktora u Upravi Šuma.

Isti izvor navodi da im Kerezovićka poručuje “da će Pavić i Radović, zajedno sa SDS i PDP, uskoro srušiti aktuelnu vlast u Republici Srpskoj” i da tada za radnike “Vrbanje”, koji nisu po njenoj volji, neće biti mjesta u firmi, ali i da će se na narednim izborima osvetiti Dodiku i SNSD zbog smjene.

Radnici se u pismu Upravi preduzeća žale i na bahatost Igora Marića, internog kontrolora u JP Šume RS, koji je sa Kerezovićkom u ‘bliskoj’ vezi, a po njenim nalozima vrši naručene kontrole u ŠG “Vrbanja” i to ciljano na lokalitetima na kojima su za vrijeme Kerezovićkinog mandata vršene razne mahinacije.

– Za sve neregularnosti iz tog perioda, Marić u fingiranim zapisnicima optužuje upravnike revira na koje ‘tipuje’ Kerezovićka, kazne dolaze na adresu firme, iako je upravo Kerezovićka svojim djelovanjem odgovorna za te propuste – dodaje isti izvor.

Daliborka Kerezović
Daliborka Kerezović

Kao kadar DNS, Daliborka Kerezović je smijenjena sa funkcije direktora ŠG “Vrbanja” na Dodikov zahtjev nakon što je na prethodnim opštim izborima ‘otvoreno radila za kandidate opozicije’. Ipak, ključni razlog za njenu smjenu bila je ‘dubioza od oko 400.000 maraka u koju je dovela to preduzeće’.

Kerezovićevka je predsjednica Opštinskog odbora DNS Kotor Varoš i bila je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS u izbornoj jedinici 3, kao dio ekipe okupljene oko Milana Radovića, a smijenjena je 11. oktobra prošle godine u tzv. ‘sječi mangupa’.

Kao Radovićev kadar, nedavno je izabrana za potpredsjednika banjalučkog Regionalnog odbora DNS.

Izvor
Faktor magazin
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!