Privreda

Mnogi Teslićani pronašli kupce među gostima “Banje Vrućice”

TESLIĆ – Mnogi stanovnici opštine Teslić pronašli su dodatni izvor prihoda prodajući sir, med, rakiju i ostale domaće proizvode turistima koji u Zdravstvenoturistički centar “Banja Vrućica” dolaze iz zemlje i okruženja.

Razvoj turizma postao je izuzetno važna komponenta jačanja privreda mnogih zemalja, a praktičan dokaz za to su i iskustva koja se bilježe u Tesliću.

Naime, razvojem turizma u ovoj opštini, gdje je “Banja Vrućica” najvažniji zdravstveni i turistički kapacitet, na dobitku su i privredni subjekti, ali i lokalna zajednica i stanovništvo.

ZTC “Banja Vrućica” godinama unazad ostvaruje sjajne poslovne rezultate, a samim tim je došlo do razvoja i lokalne ponude domaćih proizvoda, koje mnogobrojnim turistima nudi lokalno stanovništvo.

“Turisti ‘Banje Vrućice’ traže isključivo domaće proizvode sa planinskih područja. Ono čime se mi bavimo je proizvodnja i prodaja svih vrsta mliječnih proizvoda, sira, mlijeka, kajmaka, pavlake. Pored mliječnih proizvoda, proizvodimo i domaće kukuruzno i pšenično brašno”, ističu mještani Dragica i Đorđo Klječanin, porijeklom iz Mladikovina.

Kako dodaju, gosti kod njih često kupuju po preporuci svojih poznanika jer znaju da je riječ o domaćim proizvodima.

“Veoma smo zadovoljni prodajom. Može se zaista dobro zaraditi, a našim proizvodima zadovoljni su i gosti ‘Banje Vrućice’, koji nam se uvijek rado vraćaju”, naglašavaju Dragica i Đorđo Klječanin.

Goran Pejić, koji se bavi proizvodnjom i prodajom meda, ističe da postoji veliki interes turista “Banje Vrućice” koji svakodnevno kupuju domaće pčelinje proizvode. Pčelarstvom se, kako kaže, počeo baviti iz razonode, a danas mu je to osnovni vid zarade. On ističe da im proizvodnja raste iz dana u dan, a da od proljeća očekuje još veću zaradu.

“Da znate kako je zdrav med odmah biste ga probali. Lijek je za sedam bolesti”, tvrdi Pejić.

Kvalitet lokalnih proizvoda hvale i turisti “Banje Vrućice”. Ankica Knežević, gošća iz Zagreba, boravi svake godine u martu u jednom od hotela “Banje Vrućice” i svaki put kući ponese neke domaće proizvode.

“Cijene domaćih proizvoda koje prodaje lokalno stanovništvo u Tesliću su izuzetno povoljne. Uvijek biram domaće jer sam sigurna da su u pitanju čisti, prirodni i organski proizvodi do kojih na ovaj način možemo doći bez posrednika”, naglasila je Ankica Knežević.

Pored kupovine domaćih proizvoda, turisti “Banje Vrućice” mahom odlaze i u Teslić, gdje kupuju po lokalnim radnjama i buticima jer je, kako kažu, cijena mnogo povoljnija, a kvalitet proizvoda visok.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!