Sport

Vujić: Želimo da ostanemo na vrhu Prve lige RS

Rukometašice Doboja učiniće sve da zadrže lidersku poziciju uoči nastavka Prve lige Republike Srpske, koji počinje predstojećeg vikenda.

Loading...

Pred najmlađom ekipom u ligi je veliki izazov, s obzirom na to da će se za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu boriti s ove sezone pojačanim Borcem i ekipom Knežopoljke.

Mlade Dobojlijke ipak vjeruju kako će imati snage da naprave podvig i izbore plasman u elitni rang bh. rukometa.

“U ekipi vlada porodična atmosfera. Možda je to zato što treniramo svako veče zajedno, pa smo postale prava ekipa, koja je puna razumijevanja. Iako smo jedna od najmlađih ekipa, naše ambicije su velike. U drugu polusezonu ulazimo kao jesenji prvaci i želimo da ostanemo na vrhu. Pred nama je veliki ispit, da li možemo da zadržimo prvo mjesto na tabeli. Nadamo se da ćemo imati snage da se izborimo i da ostanemo tamo gdje smo sada”, kaže Leontina Vujić, sedamnaestogodišnja talentirana rukometašica Doboja.

Učenica trećeg razreda Ekonomske škole u Doboju, koja igra na poziciji srednjeg beka, rukometom se počela baviti prije devet godina i ima ambicije da se profesionalno bavi ovim sportom, jednog dana u nekom evropskom klubu.

“Od malih nogu sam voljela sport, a ljubav prema rukometu rodila se već poslije prvog treninga. Iako su mi znali govoriti da je rukomet grub sport, ljubav prema lopti bila je jača od toga. I poslije toliko godina ništa se nije promijenilo, idem u školu i treniram svako veče i nije mi teško, uspijem da uskladim školske obaveze i trening. Dosta pomaže i to što imam veliku moralnu podršku porodice, koja je uvijek bila uz mene”, ističe ambiciozna Vujićeva i za kraj poručuje:

“Moje ambicije su velike. Želim da završim srednju školu, a onda i fakultet. Voljela bih da svoju rukometnu karijeru nastavim van granica BiH, ali sada je prioritet da uđemo u Premijer ligu i da vidimo na kojem smo nivou kada snage ukrstimo s ostalim bh. ekipama.”

Prva liga RS nastavlja se 23. marta utakmicama 9. kola. Nakon jesenje polusezone ekipa Doboja se nalazi na prvom mjestu sa 19 bodova, što je bod više u odnosu na drugoplasirani Borac i trećeplasiranu Knežopoljku.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!