Politika

Bjelica: Danas je politika pobijedila pravdu

SOKOLAC – Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da je današnje izricanje drugostepene presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Hagu, kojom je osuđen na doživotni zatvor, dokaz da je politika sigurno pobijedila pravdu.

Loading...

On je naglasio da je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu prihvatio nepravedno suđenje i nepravedne presude koje su izrečene u prethodnim postupcima.

“Vidjeli smo danas da nije uvažena ni žalba tužilaštva za genocid nad muslimanima i Hrvatima u sedam opština u BiH i da nije povezana Srbija sa tim, tako da ne znamo na osnovu čega je Karadžiću kazna povećana sa 40 godina na doživotnu robiju”, rekao je Bjelica koji je i načelnik opštine Sokolac.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu treba iskoristiti sve mehanizme da se nastavi borba na skidanju ljage sa imena Radovana Karadžića i srpskog naroda u cjelini.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!