Politika

Kako je Mladen Ivanić reagovao kada su roditelji tražili da studentima „progleda kroz prste“

Povodom Međunarodnog dana mladih, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prisjetio se anegdote kada je postao premijer Republike Srpske 2001.

– U vrijeme kad sam postao premijer mnogo poznanika me, misleći valjda da mi je posao pravednog profesora sada manje bitan, zvalo da ”progledam kroz prste” sinovima i kćerkama. Napravio sam, tako ljut, spisak svih koji su me zvali i pročitao ga pred studentima. Na kraju se ispostavilo da neka od te djece o tome nisu imala pojma i žestoko su se naljutili na roditelje. Žao mi je što su na taj način morali da nauče životnu lekciju, ali ponosan sam što je većina mojih bivših studenata izrasla u poštene, pravedne i uspješne mlade ljude – napisao je Ivanić na svom Fejsbuk proflu.

Loading...

Kako je naveo, ova situacija svjedoči o tome koliko odrasli, pa čak i roditelji, znaju da griješe kada su djevojke i mladići u pitanju.

– Mladi jesu budućnost, samo im moramo dati šansu da se za nju izbore – kaže Ivanić, koji je profesor na banjalučkom Ekonomskom fakultetu.

Počasni predsjednik PDP prisjetio se i očevog savjeta, na početku karijere: „Sine, ne zaboravi kad odeš u politiku da ćeš jednog dana završiti kao penzioner, da nećeš imati ni moć, ni uticaj. Nemoj da te bude sramota kad završiš da pogledaš iza sebe.”

– Poslušao sam ga. I uspio. Cijelu političku karijeru sam proveo bez teških riječi, uvreda i pljuvanja onih koji misle drugačije – tvrdi Ivanić.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!