Privreda

Kovač: Vlada podržava opštine koje stvaraju preduslove za razvoj

Vlada Republike Srpske podržava lokalne zajednice koje stvaraju preduslove za razvoju svojih ruralnih sredina i privalačenje investitora za banjske kapacitete, od kojih su neki djelimično ili nikako iskorišteni, rekla je danas u Petrovu ministarka trgovine i turizma Repblike Srpske Dragica Kovač.

Ona je, nakon posjete banjsko-turističkom kompleksu Terme Ozren koji je u izgradnji u Kakmužu, rekla novinarima da ovakva iinvestiranja u infrastukturu banjskih kapaciteta jeste način da se stvaraju banjski centri u Srpskoj konkuretni ponudom i prihvatljivi i najzahtjevnijim inostranim tržištima.

Loading...

– Projekat u Petrovu je primjer dobre saradnje resornih ministarstva i Vlade Srpske sa lokalnim zajednicama koje su stvorile dobre uslove za investitore – rekla je Kovačeva.

Ona je napomenula da je resorno ministarstvo 2016.godine prepoznalo i pomoglo početak izgradnje banjsko-turističkog kompleksa Terme kako bi se obogatila turistička ponuda Republike Srpske, ali i podstakao ekonomski razvoj Petrova.

Kovačeva je zadovoljna što je investitor bijeljinska kompanija Milojević Gilje-gas ispunila ugovorne odnose, kao i što izgradnja teče predviđenom dinakom, pa bi radovi na objektu trebalo da budu završeni do kraja ove godine.

Izazila je zadovoljstvo što su izgradnjom banjskog kompleksa u ovoj lokalnoj zajednici stvoreni preduslovi i naredni projekat – uređenje Turističke zone Kaluđerica.

Kovačeva je najavila da će Ministarstvo i Vlada dalje podržavati zajednice koje daju jednake šanse razvoju ruralnih i urbanih sredina, kako bi se poboljšali uslovi života i tako zadržalo stanovništvo.

Direktor bijeljinske kompanije Milojević Gilje-gas Slaviša Јugović kaže da su, zahvaljujući dobroj saradlji sa Vladom Republike Srpske, uklonjene brojne administrativne barijere u izgradnji objekta, koji će već krajem ove godine ili početkom iduće godine biti u funkciju.

Načelnik opštine Ozren Petković očekuje da će puštanjem u rad Terme Ozren Petrovo ući na turističku mapu BiH i Evrope.

– Kako bi se upotpunio turistički sadržaj uporedo se radi na Turističkoj zoni Kaluđerica, kako bi se turizam kao privredna grana opštine podigao na zavidan nivo, a građani i poljoprivrednici osjetili sve benefite – rekao je Petković.

Ministar trgovine i turizma Repblike Srpske Dragica Kovač u nastavku posjete Petrovu boraviće u Opštinskoj upravi, a potom otići i na mjesto izgradnje Turističke zone Kaluđerica.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!