Privreda

Predsjedništvo BiH odobrilo zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena rominga

Članovi Predsjedništva BiH odobrili su danas zaključivanje sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama na zapadnom Balkanu.

Zamjenik ministra komunikacija i transporta BiH /Saša Dalipagić/ ovlašten je da potpiše ovaj sporazum, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Loading...

Savjet ministara u tehničkom mandatu prije dva dana usvojio je Prijedlog sporazuma o sniženju cijena rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu, koji je upućen Predsjedništvu BiH na razmatranje i odobravanje.

Ovaj sporazum trebalo bi da bude potpisan na Digitalnom samitu u Beogradu koji će biti održan 4. i 5. aprila, a njegova realizacija trebalo bi da počne 1. jula.

Cijene rominga će u prvoj fazi biti smanjene za 80 odsto, a 2021. godine će biti potpuno ukinute na teritoriji zapadnog Balkana, poslije čega će doći do smanjenja roming usluga sa članicama EU.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!