Društvo

Srpska dobila spor protiv UIO

Pravobranilaštvo Republike Srpske zastupajući Ministarstvo finansija Republike Srpske dobilo je spor u vrijednosti od 706.066,36 KM, pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci, protiv tužene UIO BiH radi sticanja bez osnova, a čija sredstva na osnovu rješenja o izvršenju su isplaćena sa računa UIO BiH.

Podnesen je prijedlog za izvršenje Okružnom privrednom sudu u Banjaluci, a koji je i usvojen donošenjem rješenja o izvršenju kojom je UIO BiH bila obavezna da Republici Srpskoj isplati navedeni iznos.

Ono što je važno istaći da navedeni iznos je isplaćen sa istih računa UIO BiH koji su po zahtjevu Pravobranilaštva Republike Srpske bili blokirani više puta zbog prinudne naplate i duga od 28.000.000,00 KM koji nastao zbog neravnopravne raspodjele prihoda prikupljenih od PDV-a u 2009. i 2010. godini, a na štetu Republike Srpske, stoji u saopštenju Pravobranilaštva Republike Srpske.

Thumbnail

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!