Privreda

Korporacije za 5G nude 332 miliona evra

​Poslije prvog dana aukcije za 5G frekvencije u Njemačkoj, obim ponude telekom operatera dostigao je vrijednost od 332,5 miliona evra, objavila je Savezna agencija za mrežu nakon osmog kruga aukcija na svojoj internet stranici.

Loading...

U međuvremenu, kancelarka Angela Merkel nije isključila da bi kineska grupa “Huawei” mogla izgraditi neophodnu mrežu.

Na početku aukcije, šef Savezne agencije za mrežu Johen Homan simbolično je ujutro pritisnuo dugme stare štoperice u Majncu, koja je već bila u upotrebi 2000. godine. Tada je prva velika aukcija frekvencija donijela Konfederaciji monetarnu količinu od nešto manje od 51 milijarde evra. Sada pokrenuta aukcija će vjerovatno donijeti znatno manje novca, stručnjaci očekuju od tri do pet milijardi evra.

Merkelova je govorila o zajedničkom evropskom pristupu za kontroverzni kineski telekom “Huawei”. Ona smatra da je takav pristup “poželjan”. Ali, Merkelova ne razmatra isključivanje provajdera “per se” iz izgradnje 5G mreže jer dolazi iz određene zemlje.

Federalna vlada ima zahtjeve za podnosioce zahtjeva. Treba svima dati šansu  ali i ne biti “plavooki”. Već treba da se vidi da u Kini postoje potpuno različiti zakoni nego u Njemačkoj. Do sada su mnoge zemlje koristile “Huawei” tehnologiju. U 5G tehnologiji, međutim, sistemi su mnogo komplikovaniji. Standard prenosa je posebno važan za industriju.

(Indikator)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!