Hronika

Maloljetnika “gepekovali”, tukli i uzeli mu 250 KM

​BIJELJINA – Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Bijeljinaca Safeta Beganovića Saje, Semira Karjaševića Seme i Muharema Ahmetovića Čarlija zbog razbojništva.

Loading...

Oni su optuženi da su 24. decembra prošle godine u večernjim satima u Janji, kod Bijeljine, “gepekovali” A.H., pretukli ga i uzeli mu 250 KM.

Najprije je u kafiću “Romansa” Beganović prišao maloljetnom poznaniku A.H. dok je sjedio sa rođakom i bez povoda mu počeo prijetiti da će ga tući i mučiti, odvesti vozilom, što on nije shvatio ozbiljno jer su bili poznanici. Zatražio je od A.H. da mu da mobilni telefon, što je on i učinio i dao mu ajfon 7.

Kasnije su došli Semir Karjašević i Adin Memedović, sjeli su s njima i pili, a Beganović je sjedio uz A.H. unoseći mu se u lice i nastavio da mu prijeti. Kako se navodi u optužnici, Beganović je zatim naredio Karjaševiću da ode po kola. Dok je A.H. plaćao račun, Beganović ga je čekao, pratio do izlaza, a pred lokal je stigao sitroen za čijim volanom je bio Karjašević, dok je Ahmetović bio suvozač.

“Kada su izašli iz vozila, otvorili su gepek, a Beganović je povišenim tonom rekao A.H.: ‘Ulazi unutra’, pokazujući rukom u pravcu otvorenog gepeka. Kada je A.H. ušao, oni su zatvorili poklopac”, stoji u optužnici. Nakon petnaestak minuta vožnje zaustavili su auto, te su mu Beganović i Ahmetović naredili da izađe, a zatim ga udarali šakama u glavu i lice, gurajući ga u gepek. Nakon toga su ga izbacili na blatnjavo tlo i nastavili tući rukama i nogama. Tortura je trajala oko pola sata, a A.H. je primijetio da se nalazi pored Drine. Beganović mu je zatražio sve pare koje ima, a kada mu je dao 50 maraka, nastavili su ga tući te ga opet ubacili u gepek i tu nastavili udarati.

“U jednom momentu Beganović je rekao: ‘Ima li kakva testera da mu odsiječem nogu, ili da ga bacim u Drinu?’. A.H. je zadobio više povreda, a potom su zatvorili poklopac. Za to vrijeme Karjašević je sjedio u vozilu”, stoji u optužnici.

Vratili su ga do pomenutog kafića, gdje mu je rečeno da ode do toaleta da se opere od blata i krvi. Naredili su mu da kaže da je pao niz stepenice. Beganović ga je izveo i naredio da ode na bankomat, digne 100 KM i da mu da, što je A.H. i učinio, a kada mu je dao pare i krenuo u kafić, Beganović mu je naredio da digne još 100, što je on i uradio. Potom ga je Beganović doveo do vozila, gdje su čekali Karjašević i Ahmetović, a onda su ga oko 00.30 odvezli do kuće njegove babe u Janji. Beganović mu je u vožnji vratio telefon i zaprijetio: “Ubiću te, kuću ću ti zapaliti ako kome kažeš! Pazi se i nemoj ništa da pričaš”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!