Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

POSLANICI DISTRIKTA POVEĆALI SEBI PLATE Za dvije sjednice mjesečno dobijaće više od 2.800 KM

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esad Kadrić pohvalio je na konferenciji za novinare usvajanje Zakona o platama, ali je propustio da javnosti saopšti veoma bitan detalj – da su najveće povećanje plate dobili upravo poslanici lokalnog parlamenta, a ne namještenici sa najmanjim primanjima.

Zahvaljujući ovom zakonu, čiji je predlagač upravo Skupština distrikta, odnosno predsjednik Kadrić, poslanici će od 1. jula ove godine za dvije sjednice mjesečno, koliko se često sastaju prema Poslovniku Skupštine, dobiti platu 2.500 KM plate, a sa minulim radom koji su sebi uveli, njihova mjesečna primanja iznosiće više od 2.800 KM.

Prema saznanjima Srne, poslanici u Skupštini Brčko, njih 31, građane distrikta na godišnjem nivou ubuduće će koštati 1.288.000 KM i to samo za plate.

To je u odnosu na platu koju sada imaju povećanje od preko 700 maraka po poslaniku.

Kadrić je na konferenciji za novinare rekao da je najniža plata u distriktu Brčko sa 450 KM podignuta na 650, ali nije naveo da se u tom platnom razredu nalazi minimalan broj radnika, jer je većina ranije prebačena u veće platne razrede.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button