Privreda

PREDUZEĆA U SRPSKOJ Trgovina omiljeni biznis, a industrija zapošljava NAJVIŠE RADNIKA

U Republici Srpskoj je 2017. godine bilo 8.034 aktivnih preduzeća i 18.048 preduzetnika koji tržišno posluju – pokazuju podaci Zavoda za statistiku RS.

Loading...

Podaci pokazuju da najviše preduzeća posluje u oblasti trgovine (34,5 odsto), dok najveći broj radnika zapošljava industrija u kojoj platu prima 40,5 odsto od oko 180.000 ukupno zaposlenih.

Najveće troškove rada po zaposlenom imala su preduzeća i preduzetnici u području “Proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija” – 25.454 KM i “Informacije i komunikacije” – 23.915 KM, a najmanje u području “Djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane; hotelijerstvo i ugostiteljstvo” – 8.290 KM.

Najveća dodata vrijednost po zaposlenom, kao mjera produktivnosti rada, ostvarena je u području “Informacije i komunikacije” – 67.998 KM, zatim u područjima “Poslovanje nekretninama”- 67.816 KM i “Umjetnost, zabava i rekreacija” 64.493 KM.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!