Sport

Toronto bolji od Vestbruka nakon produžetka, Orlando stigao do važne pobjede

Prva dva meča odigrana u NBA u noći između srijede i četvrtka donijela su nam pobjede Orlanda i Klivlenda.

Loading...

Orlando je na svom parketu bio bolji od Nju Orleans Pelikansa i slavio ubjedljivim rezultatom – 119:96. Nakon ovog duela i treće vezane pobjede Orlando ima skor 34 – 38 na devetom mjestu na Istoku, dok su Pelikansi doživjeli 43. poraz i na 12. mjestu Zapada imaju 31 pobjedu.

Praktično je u ovom meču sve bilo jasno nakon prve četvrtine. Orlando je nakon tih prvih 12 minuta bio na +14 i meč je nastavio u sličnom ritmu. Prednost domaćih u jednom trenutku bila je i 35 poena.

Orlando je do važne pobjede predvodio Evan Furnije sa 22 poena, sa dva manje pratio je Aron Gordon koji je i mao i sedam skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Nikola Vučević je zabilježio dabl – dabl sa 15 poena i 17 skokova.

Stenli Džonson je bio najefikasniji na drugoj strani sa 18 poena, a sa poenom manje pratio ga je Ian Klark.

Klivlend je na svom parketu bio bolji od Milvokija i u zanimljivom meču slavio sa 107:102.

Kavsi su na poluvrijeme otišli sa 11 poena prednosti da bi Baksi u trećoj četvrtini nadoknadili komplatan zaostatak. Ipak, u posljednjih 12 minuta domaći su bili nešto bolji i uspjeli da dođu do pobjede, druge vezane, a tek 19. u sezoni. Klivlend ima 53 poraza.

Milvokiju rezultatski ovaj meč nije mnogo značio jer je odavno osigurao mjesto u plej ofu, sada imaju skor 53 – 19.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Kolin Sekston sa 25 poena, Džordan Kralkson dodao je 23. Ante Žižić odigrao je 25 minuta i za to vreme ubacio je osam poena, imao 10 skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

Milvoki je odmarao nekolicinu igrača, a najefikasniji u ovom meču bio je sa 26 poena i 12 skokova Kris Midlton, Erik Bledso dodao je 24, a Bruk Lopez 19.

Dueli Čikaga i Vašingtona i Memfisa i Hjustona odlučeni su nakon produžetaka. Pobjede su na kraju slavili Čikago i Memfis. Majami je predvođen Goranom Dragićem savladao San Antonio.

Čikago je nakon produžetka na svom parketu bio bolji od Vašingtona i slavio sa 126:102.

Duel Čikaga i Vašingtona bio je prilično izjednačen sve vrijeme. Bulsi su bolje odigrali u prvoj, a Vizardsi u drugoj četvrtini pa je na poluvremenu bilo 60:60. Ista slika i u nastavku – treća dionica je pripala Čikagu, a četvrta gostima koji su košem Bredlija Bila na dvije i po sekunde do kraja izborili produžetak.

Produžetak je pripao domaćima koji su do pobjede došli predvođeni Laurijem Markanenom koji je sa 32 poena i 13 skokova zabilježio dabl – dabl. Kris Dan je pratio sa 26 poena i 13 asistencija, a imao je i šest skokova i dvije ukradene lopte.

U ekipi Vašingtona najefikasniji je bio Džabari Parker sa 28 poena, dok je Bradli Bil dao poen manje uz po sedam skokova i asistencija.

Čikago sada ima skor 21 – 52, a Vašington je na 30 – 42.

Memfis je pred svojim navijačima dočekao Hjsuton i nakon produžetka stigao do pobjede rezultatom 126:125.

Grizlisi su imali +13 nakon prve četvrtine, bili su na +10 na poluvremenu, i na +9 pred posljednju četvrtinu, a onda su u posljednjih 12 minuta postigli samo 18 poena i primili čak 37 i meč je otišao u produžetak koji je za Hjuston sa linije za slobodna bacanja sa tri pogotka na sekund i po do kraja izborio Džejms Harden. Parsons je uz zvuk sirene promašio šut za pobjedu.

U produžetku smo gledali veliku borbu, bilo je neizvjesno sve do samog kraja kada je pobjedu Grizlisima donio Valančijunas pogotkom sa linije za slobodna bacanja na 0.1 sekund do kraja.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Majk Konli sa 35 poena, pet skokova i osam asistencija. Fenomenalno ga je pratio Jonas Valančijunas koji je postigao koš za pobjedu, a meč je završio sa 33 poena i 15 skokova.

Na drugoj strani, Hjustonu ništa nije značilo 57 poena Džejmsa Hardena koji je imao i sedam skokova i osam asistencija, ali i katastrofalan šut iz igre – 18 od 39, devet od 17 za tri i 12 od 12 sa linije za slobodna bacanja.

Memfis sada ima pobeda 29 i 42 poraza, a Hjuston je na 45 – 27.

Pobjedu je na gostovanju San Antonuju zabilježio Majami koji je slavio sa 110:105.

Sve vrijeme vodio je Majami, Sparsi su imali minimalnu prednost samo u dva navrata sredinom druge četvrtine.

Majami je predvodio Goran Dragić sa 22 poena, dva skoka i isto toliko asistencija. Dion Veiters je pratio sa 18 poena.

U San Antoniju su prednjačili Pati Mils i Marko Belineli sa po 17 poena koliko je imao i Lamarkus Oldridž koji je dodao i devet skokova. Demar Derozan je meč završio sa 16 poena i 15 skokova.

Majmai je sada na 33 – 36, a Sparsi imaju skor 41 – 29.

U posljednjim NBA duelima pobjede su upisali košarkaši Portlanda i Toronta.

Toronto je nakon produžetka slavio na gostovanju Oklahomi rezultatom 123:114.

Većim dijelom meča Toronto je čuvao prednost stečenu u prvoj četvrtini, ali je u posljednjih 12 minuta došlo do nevjerovatnog pada u igri gostiju – Toronto je u ovoj dionici postigao samo 18 poena i uz 32 primljena otišao u produžetak.

U dodatnom vremenu gosti su zaboravili na lošu igru u završnici i napravili za tri i po minuta seriju 9:0 nakon koje je sve u ovom meču bilo odlučeno. Oklahoma je u produžetku ubacila samo četiri poena.

U Torontu je najbolji bio Paskal Siakam sa 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, 22 poena uz 10 skokova i šest asistecija, ali i dvije ukradene lopte imao je Kavai Lenard, a sa 23 poena, šest asistencija i dvije ukradene lopte meč je završio Fren Vanflit.

Na drugoj strani kao da je igrao samo Rasel Vestbruk. On je imao 42 poena, 11 skokova, šest asistencija i jednu ukradenu loptu, ali je iz igre šutirao 16 od 29, a pet od 10 za tri. Ubacio je pet od osam slobodnih bacanja. Dvocifren učinak pored Vestbruka imali su samo Pol Džordž koji je postigao 19 poena i Denis Šroder sa 12.

Toronto ima 51 pobjedu i 21 poraz, a Oklahoma je na 42 -30.

Portland je na svom parketu sa 126:118 savladao Dalas koji je sam sebi presudio već u prvoj četvrtini postigavši samo 17 poena.

U sva tri preostala perioda Dalas je imao 30+ poena, ali povratka nije bilo, a ni Portland nije spuštao gard pa je na kraju slavio 44. pobjedu u sezoni.

Dalas sada ima skor 28 – 43.

Portland je predvodio Demijan Lilard sa 33 poena i 12 asistencija, a imao je i pet skokova. Jusuf Nurkić je zabilježio dabl – dabl sa 13 poena i 10 skokova, a imao je i jednu blokadu za 22 i po minuta na parketu.

U Dalsu je najbolji bio Luka Dončić sa 24 poena, pet skokova i šest asistencija, ali i šut iz igre osam od 16 i jedan od četiri za tri poena.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!